Rotveiler rebis puruks mehe rõivad, käekella ning mobiiltelefoni. Sama koer on varem hammustanud veel kaht inimest, kirjutab SL Õhtuleht.

“Ainult ühel jalal hüpates saan tualetis käia. Kätega ei saa ma aga õieti midagi teha,” ütles kodus haavu raviv rootsi kolonel Olle Broman.

Mehe küünarnukil on 60kilosest koerast mälestuseks kolme pistega kinni õmmeldud haav, seljal sinine verevalum ning lisaks mitme sentimeetri pikkune haav, koera hambajälgi on ka mehe käel ning jalgadel.

Koer ründas Bromani, kui ta laupäeva hommikul Annelinna kanali ääres tervisejooksu tegi. Ta nägi, et üks mees istub koeraga rannas. “Kui olin koerast 10-15 meetri kaugusel, jooksis koer minu juurde ja ründas täiesti põhjuseta.”

“Karjusin, et koeraga jalutanud mees võtaks midagi ette. Esimese 10 sekundi jooksul vaatas ta aga lihtsalt pealt,” lausus Broman. “Teadsin, et ma ei tohi pikali kukkuda, sest siis võib mul minna väga kehvasti. Püüdsin koera kätega eemale tõrjuda, et ta ei saaks mu jalgu pureda. Veri oli igal pool… Kui hüüdsin appi, siis alles umbes 30 sekundi pärast lähenes mees mulle aeglaselt ja sundis koera lõpuks istuma.”

“Kust, kurat, mina võisin arvata, et keegi võpsikust välja jookseb?! Koer ehmus selle peale,” ütles kolmeaastase rotveileri Bobby peremees Avo. “Hüüdsin inimesele, et jäägu seisma. Aga ta ikka vehkis jalaga. Mõtlesin, et äkki on ta venelane? Karjusin: “Stoite!” Aga sellestki polnud abi. Tema hüüdis hoopis vastu: “Kiiping! Kiiping!” Oleks ta seisma jäänud, poleks koer teda puutunud. Aga ma ei teadnud, et inimene on välismaalane ega oska inglise keelt.”

Avo sõnul ei teinud koer ohvriga midagi hullu, verd ta enda väitel ei näinudki. “Bobby näksis vaid tema jalga. Aga eurooplased on teistsugused inimesed. Nende jaoks on ka väike kriimustus suur vigastus. Sääsest tehakse elevant!”

Kokku hammustas rotveiler Bromani kokku viis korda. Ühe hammustuse eest kaitses teda käekell, mis koera hammaste vahel purunes.

Tartu kiirabi sai väljakutse kell 9.16. “Puremishaav paremal labakäel, marrastused, põrutus vasakul käel. Lahtine säärehaav,” kirjeldas kiirabi juhataja Katrin Paju Bromani vigastusi.

Teisipäeval kirjutas kolonel politseile avalduse, juhtumi tagamaa selgitamisega tegeleb ka Rootsi saatkond.

Broman kavatseb koeraomaniku kohtusse kaevata, et lõhutud riiete, Ericssoni mobiiltelefoni ja käekella eest kahjutasu nõuda.

Politsei algatas teisipäeval asja uurimiseks väärteomenetluse. Kuna koer tekitas kehavigastusi, võib omanikule määrata kuni 12 000 krooni suuruse trahvi.

Tartu koeraregistri pidaja Anne Räis teadis rääkida, et see koer on varem hammustanud veel kaht inimest. “Kui koer on inimestele ohtlik, peab ta magama panema!”

Rotveileri omanik kostis selle peale: “Oi, jah…” Ja tunnistas, et on ka ise oma koera hambaid tunda saanud. “Eks rotveileri iseloom on juba paraku sihuke. Ta on küll ohtlik, aga magama ma teda ei pane! Ega ta nüüd nii agressiivne ka pole!”