Politsei sai õnnetusest teate täna hommikul kella 7.50 ajal. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto Tesla Motors Model S Lasnamäe poolt Kesklinna suunas Pirita tee ja Narva maantee ristmikule. Tesla roolis oli vastava kategooria juhtimisõigust omav mees koos kaasreisijast meesterahvaga.

Ristmikule sõitnud Tesla jäi ette ristmikku ületanud Kesklinna poolt Pirita suunas liikunud veoautole, mida juhtis vastava kategooria juhtimisõigust omav mees.

"Kuna politsei uurimine alles toimub pikemalt ei kommenteeri, kuid Tesla alustas sõitmist rohelise fooriga ning kraana sõitis küljepealt sisse," oli ühe eeldatava asjaosalise kommentaar.

Enda sõnul kraana taga sõitnud mees väitis aga hoopis vastupidist: "Tesla alustas sõitmist keelava tulega. Sõitsin kraana taga ning kraanajuhile põles roheline tuli," märkis ta kommentaariumis.

"Veokijuht oli kaine ning veokile põles õnnetuse hetkel roheline foorituli," kinnitas PPA pressiesindaja Marie Aava. Teslat juhtinud mees ja kaasreisija viidi tervisekontrolliks haiglasse, nende vigastused on selgitamisel.

Õnnetusse sattunud kraana ei peaks liikluses aga üldse olema: 1984. aastal esmaselt registreeritud sõiduki taustakontrollist selgub, et masinal puudub kehtiv tehnoülevaatus ning ka liikluskindlustus. Sõiduk kantakse registrisse peale tehnoülevaatuse läbimist ja kindlustuslepingu sõlmimist. Varasemaid osalemisi õnnetustes kraanal pole.

Uuele liikluskindlustatud Teslale, tänavu veebruaris esmaselt registreeritud sõidukile, on tänane õnnetus juba neljas kindlustusjuhtum sel aastal. Kahel varasemalt juhul ei ole Tesla juht süüdi olnud, kolmanda õnnetuse puhul on asjaolud täpsustamisel.

Vaata rohkem fotosid Krimi24 lehelt.