Eesti Ekspressi ajakirjanik sai septembri keskpaigas president Toomas Hendrik Ilveselt (ilmselt kogemata) kaks kirja, millest teises president pahandab, et peaminister Taavi Rõivas ei võtnud Bratislavas toimunud mitteametlikule Euroopa Liidu tippkohtumisele kaasa Eesti alalist esindajat Euroopa Liidus, Matti Maasikat.

„No see on summit kuhu Eesti ei võta oma esindajat ELis, küll aga PM (peaministri – toim) pressiesindaja. Ja kui ma hoiatan PMi selle eest saan vastuseks vaid häppy-talki,” pahandas Ilves ses kirjas. Kirjale oli lisatud Financial Timesi artikkel ELi tippkohtumisest Bratislavas.

Rõivas ütles Ilvese sõnu kommenteerides Delfile, et peaministrit saatva delegatsiooni koosseis on peaministri otsus. „Bratislavas toimus mitteametlik EL liidrite kohtumine, kus saalis sees esindasin Eestit üksinda,” meenutas Rõivas.

„Bratislavas olid minuga kaasas ka Euroopa Liidu sekretariaadi direktor Klen Jäärats, peaministri välisnõunik Rein Tammsaar, valitsuse kommunikatsiooninõunik Ave Tampere ja Eesti vabariigi suursaadik Slovakkias Rein Oidekivi. Lisaks viibisid Bratislavas omal käel ka ajakirjanikud Raimo Poom ning Jürgen Tamme,” loetles Rõivas.

Kas kaalumisel oli kohtumisele ka Matti Maasika kaasa võtmine ja mida Rõivas Ilvesele tookord vastas, endine peaminister ei täpsustanud.