Veel nädala algul kirjutas meedia, et luureagentuurid on eriarvamustel Venemaa häkkimise eesmärkide kohta. Eile teatas aga CIA direktor John Brennan pärast kohtumist nii Comey kui Clapperiga, et kolmel luureagentuuril on Venemaa sekkumise eesmärkide suhtes tugev konsensus.

Luurekogukonna hinnangul oli venelastel peale Trumpi aitamise veel mitmeid eesmärke, sealhulgas demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kahjustamine ja Ühendiriikide demokraatlike institutsioonide õõnestamine.

Juulis oli demokraatide rahvuskomitee serveritesse sissetungimise tulemus piinlikud e-kirjad ja muud erakonna sisedokumendid, mille avaldamine andis tagasilöögi ja viis komitee juhi Debbie Wasserman Schultzi tagasiastumiseni koos tippalluvatega. Vaid nädalaid enne valimisi avaldati aga ka hulgaliselt Clintoni kampaaniamänedžeri John Podesta elektroonkirju, mille tulemuseks olid mitmed lood kampaania sisemisest dünaamikast. Avaldati ka mitmete Clintoni Wall Streeti pankades peetud kõnede tekst.

Trump on reageerinud järelduse mahategemisega ja nimetas luurekogukonda kobakäppadeks ja kallutatuteks. „Ma arvan, et see on naeruväärne. Ma ei usu seda sugugi,“ märkis tulevane president.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama ütles neljapäeval, et suhtles Venemaa presidendi Vladimir Putiniga isiklikult Venemaa sekkumisest küberrünnakutega USA valimisprotsessi ja hoiatas vastumeetmete eest. „Ma leian, et selles ei ole kahtlustki, et kui mõne välisriigi valitsus üritab mõjutada meie valimiste austust, peame me astuma vastusamme,“ sõnas riigipea.