Toom ütles Vikerraadiole antud intervjuus, et uus koalitsioon pole Keskerakonna nägu, kuigi Keskerakonna esimees Jüri Ratas on peaminister.

"Mind teeb murelikuks mittekodanike saaga, mis kestab edasi. Teeb murelikuks, et paljud minu algatused Euroopa Parlamendis on sisuliselt opositsioonilised minu enda erakonna kokku pandud valitsusega. Mul on kurb olla opositsioonis Jüri Ratase valitsusega sellistel teemadel, mille puhul on meie valijatel väga suured ootused," ütles Toom.

Ta hoiatas, et vene valijate hääli ei saa Keskerakond iseenesestmõistetavana võtta. Kui küsitlus näitab Keskerakonna toetuse langust Eesti kodanikest venelaste seas, siis Toom hoiatas, et mittekodanike seas võib toetuse langus olla veel suurem. Kohalikel valimistel järgmise aasta sügisel saavad nad kõik aga valida.

Toomi sõnul hoiatas ta kohe, et kui Martin Repinski saab maaeluministriks, hakatakse teda peksma. "Minul oli infot, et Martinit hakatakse peksma ja pekstakse plaanipäraselt jõuludeni välja. Oli meediaplaan, kus iga nädal tuleb "tore uudis". Ütlesin ka juhatuses, et kui Martin sinna läheb, peame olema valmis, et seisame lõpuni tema eest või loobugu kohe. Martin ei loobunud kohe, see oli vist viga. Tunnustan, et ta julges selle otsuse vastu võtta. Ta läks korraks eemale. Usun, et ta saab oma mured lahendatud ja tuleb tagasi võitjana," ütles Toom.

"Ta ei suutnud õigesti hinnata seda, kui suurt rolli mängib eraelu, väikesed või suured eraelulised vead. Oleme nii läbipaistvad ja luubi all. Iga kord, kui mu autoga ületatakse kiirust, saan kohe Õhtulehest ühelt tublilt ajakirjanikult arupärimise, miks proua Toom rikkus seadust. Ma vastan, et seadust ei rikutud, ületati kiirust, trahv on makstud. Selle tähelepanuga tuleb arvestada, kui lähed poliitikasse ja enamgi veel, kui lähed valitsusse," lausus Toom.

Toomi sõnul pole Keskerakonna lõhestumine kuhugi kadunud ega ka kao nii kergelt.

Ta kadestas ka Reformierakonda selle eest, et Reformierakonna sisevalimistel saavad osaleda kõik liikmed, sellal kui Keskerakonna esimeest ja juhatust valisid delegaadid. "Olen absoluutselt kindel, et kui selline võimalus oleks antud Keskerakonna liikmetele, Jüri Ratas ei oleks erakonna esimees," teatas Toom.

Keskerakonna eelmine esimees Edgar Savisaar läheb peatselt kohtu alla. Toom arvas, et Savisaar ei karda kohut. "Arvan, et selline tunne nagu hirm Savisaarel puudub. Ta ei karda," ütles Toom.

Kas ta tahab saada Keskerakonna linnapeakandidaadiks? "Mind ahvatlevad igasugused asjad, kus saab tööd teha. Kõik sõltub sellest, kui kaugele jõuame või ei jõua oma erakonnasiseses debatis kodurahu saavutamisel," ütles Toom.

Ta ütles, et annab uuele valitsusele 100 kriitikavaba päeva ja otsustab siis, mida teeb. Savisaare nimekirja ta välistas.