Vandekohtul võttis peale nädal kestnud istungeid 22-aastase Roofi süüdimõistmiseks aega natuke alla kahe tunni, vahendas välismeedia.

12-liikmeline vandekohus teeb nüüd pühadeks pausi ja naaseb 3. jaanuaril, et otsustada Roofi karistuse üle. Meest võib ees oodata eluaegne vanglakaristus või surmanuhtlus.

Roof ise kuulas oma otsust emotsioonitult seistes, vahendab The New York Times.

Roofile oli esitatud süüdistus 33 punktis, millest 24 kuulub föderaalsete vihakuritegude seadustiku alla. Neist omakorda 18 puhul on võimalik rakendada surmanuhtlust.

Mullu 17 juuni õhtul kell kaheksa õhtul astus USA-s Charlestonis piiblitunni ajal kirikusse sisse 22-aastane Dylann Roof ja avas kogunenute pihta tule. Hukkus kokku üheksa inimest.

Tulistamine leidis aset kolmapäeva õhtul kohaliku aja järgi Emanueli Aafrika Metodisti Piiskoplikus kirikus. Oma veebilehele nimetas kirik end vanimaks Aafrika metodisti piiskoplikuks (AME) kirikuks lõunaosariikides, vahendab CNN.

Politsei teatel hukkus kaheksa kirikulist kohapeal ja üheksas suri haiglas.

Hilisemalt on Roof väitnud, et pani teod toime ajendatuna rassivihast. Samuti on meedias avaldatud temast tehtud pilte rassistlike sümbolite ja relvadega.