„Lõpetan töö päevakajaliste saadete toimetuse juhatajana, sest minu sõnavabadust on piiratud,“ teatas Eronen Facebookis.

Eroneni sõnul on temal ja tema meeskonnal palutud vähendada kuritarvitusi ja valukohti puudutava paljastusajakirjandusega tegelemist.

„Sellega ei saa nõustuda. Ajakirjaniku ametijuhendi esimese punkti järgi on avalikkusel õigus teada, mis ühiskonnas toimub,“ kirjutas Eronen.

Eroneni sõnul peaks võimul olijate kriitiline jälgimine olema Yle kesksemaid ülesandeid. Eroneni hinnangul kohtleb aga toimetus peatoimetaja juhtimisel just poliitikuid, eelkõige peaministrit kõige ettevaatlikumalt.

Eronen laidab ka uudiste ja päevakajaliste saadete toimetuse õhkkonda.

„Osa ajakirjanikest on maha surutud tegema enda arvates tähtsusetut, võimul olijate seisukohalt kahjutut ajakirjandust. Paljud on vait ja kardavad oma töökohtade pärast,“ teatab Eronen.

Eronen on valjuhäälselt kritiseerinud ka Yle töökultuuri. Pärast Yle haldusnõukogu teisipäevast kogunemist kirjutas Eronen, et haldusnõukogu tundub ajakirjanduslikult hinnates olevat kurt, pime ja halvatud.

Lisaks Eronenile lahkus Yle-st ka ajakirjanik Salla Vuorikoski, kellele Soome peaminister Juha Sipilä saatis hiljuti mitmeid e-kirju seoses rahulolematusega tema huvide konflikti kajastamisega.

„Viimase aja ja möödunud aasta teatud sündmused on siiski näidanud, et Yle-s on on vaja lahendada põhjapanevat laadi probleeme. Need puudutavad ajakirjanduse tuumikvaldkonda: sõltumatust ja avalikkuse – Yle rahastajate – õiguste elluviimist,“ kirjutab Vuorikoski.