Omanike Keskliidu juhatuse esimees on IRL-i liige Priidu Pärna. Juhatusse kuuluvad IRL-i liikmetest veel ka justiitsminister Urmas Reinsalu ja Priit Värk. Samuti juhatusse kuuluv Andry Krass on endine IRL-i liige. Ainus IRL-iga mitte seotud juhatuse liige on Tõnu Toompark, kes kuulus aastaid tagasi Reformierakonda.

IRL eraldas eelmisel aastal Omanike Keskliidule "organisatsiooni arendamiseks" 40 000 eurot "katuseraha". Sel aastal toetati keskliitu 30 000 euroga, mille põhjenduseks on märgitud "nõustamistegevuse arendamine".

2015. aastal vastas Omanike Liit, et "katuseraha" eest korraldab MTÜ aastas mitmeid kinnisvara- ja õigusalaseid infopäevi, annab tasuta õigusnõu, 64 000-liikmelise organisatsioonil on bürookulud ja infotehnoloogiakulud. Liit on korraldanud koduomanike kongressi, mis on toonud saali ka üle 1500 omaniku.

"Otsus toetada Omanike Keskliitu 40 000 euroga või ka Korteriühistute Liitu 30 000 euroga ei põhine sõbramehelikel suhetel ühe erakonnaga, vaid arusaamal, et vastutustundlikud koduomanikud on tugeva ja iseseisva riigi selgroog ning kodanikuühendusi tuleb väärtustada," seisis Omanike Keskliidu vastuses.

Omanike Keskliit on Eesti suurima liikmeskonnaga kodanikeühendus. 1994. aastal algselt õigusjärgsete omanike huvide kaitseks loodud liit koondab täna 64 000 inimest, kes omavad kodu – maja või korterit.

Liidu eesmärk on kaitsta ja esindada Eesti koduomanike huve nii ühiskondlikul tasandil kui anda oma liikmetele igapäevast praktilist nõu. Lisaks aitab oma liikmeid kinnisvara ja õigusalaste koolituspäevade ja energiasäästualase nõustamisega ning räägib kaasa seadusloome alal. Liit ei tegele poliitikaga, kuid soovib kaasa rääkida omanikele olulistel teemadel.