"Põhiprobleem on enamasti see, et sellel erakonnal ei ole harjumust neid probleeme ära juhtida ehk et kuidas mingeid asju ise avalikustada, välja käia, kuidas ajakirjanduse ja avalikkusega nendel teemadel suhelda niimoodi, et need teemad ei kasvaks ülepea suurusteks," selgitas poliitika.guru toimetaja Andreas Kaju "Aktuaalsele kaamerale".

Kaju sõnul tuleb Keskerakonna liidritel parteis palju muuta, sest seni on seda parteid iseloomustanud võimupüramiid, milles on koht ühel inimesel ja tema ustavatel ning lojaalsetel lähikondsetel, vahendab ERRi uudisteportaal.

"See Edgar Savisaare seljatamine erakonnas oli see kõige raskem osa. Et nüüd seisab ees füüsiline töö detailide ja nüanssidega - organisatsiooni puhastamine ja läbipaistvate protseduuride sisseseadmine poliitiliste otsuste tegemiseks enda erakonnas - need on asjad, mida selles erakonnas ei ole mitte kunagi olnud," tõdes Kaju.

"Nüüd on seda võimalik teha, sest uued inimesed on võimul. Samas, teatud reservatsiooniga on nad võimul ikkagi mingisuguse erakonnasisese koalitsiooni toel, kuhu kuulub igasuguseid inimesi, kes peavad ka astuma pimeduse kuningriigist valguse vürstiriiki," piltlikustas Kaju.