"Olen tootnud telesaateid "Vaba mõtte klubi" ja "Keskkonnanädal" mulle kuuluva firmaga OÜ Videomeedia alates aastast 2011, mil ma ei olnud TTV töötaja. Ka hinnad saate eest kujunesid välja aastal 2011 ning hiljem praktiliselt muutunud ei ole," selgitab Toomas Lepp sotsiaalmeedias.

"2012 sügisel, kui sain Tallinna TV juhatuse liikmeks, lubas TTV nõukogu eesotsas Allan Alakülaga mul tootmist jätkata kuni lepingu tähtaja saabumiseni. Minu side firmaga KVA Telecom algas hiljemalt juba 2010, mil see firma tootis "Keskkonnanädalat" ühel hooajal Kanal2-le. Sealt ka hilisem idee, et KVA võiks tootmise taastada. Kui asusin Tallinna TV juhatusse, siis üks mu tingimus nõukogu esimehele oli, et saan saadete tootmist jätkata. See lubadus ka anti."

"2013 toimus juhatuse koosolek, millelt end taandasin, ning kus juhatuse teine liige Mart Ummelas kirjutas alla lepingule TTV ja KVA Telecomi vahel saadete "Vaba Mõtte Klubi" ja "Keskkonnanädal" tootmisele ja seda 2011. aasta hindadega. Ummelas kinnitas, et oli Alaküla nõusolekust teadlik.

Praegused sündmused on tingitud sellest, et minu kahtlustamine põhineb oletusele, nagu ma olevat tootnud nimetatud saated Tallinna TV tehnikaga, aga raha nagu läinuvat firmast välja, ütles Lepp. "Nii see muidugi ei olnud. Lepinguline tootja KVA telecom võttis alltöövõtjaks Videomeedia, kes maksis tegijatele (operaator, monteerija, grimeerija jt) muretses tehnika – kaamerad, montaaži jne. Tallinna TV poolt oli vastavalt lepingule ette nähtud vaid paar tundi stuudio kasutamist ning sama pikk operaatori teenus. Nii et Tallinna TV tehnikat ebaseaduslikult ma kasutanud ei ole, tooted on olemas. Kõigile vaatamiseks. Kahju TTV-le tekitatud ei ole. Vastupidi," Vaba Mõtte Klubi" on senini telejaama populaarseim saade."

"Olen püüdnud saadet "Vaba Mõtte Klubi" tõeliselt vabana toimetada. Nii on ka olnud. Alles pärast poliitikamaastiku muutumist on saabunud signaale, kuidas peaks õige olema. "Vaba Mõtte Klubis" on saanud sõna kõik poliitilised erakonnad, ühtki tabuteemat pole olnud. See pole muidugi ka paljudele meeldinud. Mõningaid saatekülalisi on isegi kimbutatud, sunnitud ka lahkuma."

Tallinna TV on nelja aastaga muutunud väikesest kohalikust telejaamast tuntud tegijaks üle vabariigi. Tööl on professionaalsed teletegijad, kes edasi iga päevaga teevad järjest huvitavamiad saateid. Tallinna TV-l on lõpuks kaasaegne teletehnika, milega muuseas peale omasaadete valmistamise teenitakse tulu ja toodetakse spordiülekandeid juba praegu võrkpallist, korvpallist, jalgpallist jne. "Finantsdistsipliin on olnud TTV-s eeskujulik, mida on kinnitanud nii kõik auditid kui ka revisjonikomisjonid."

Toomas Lepp meenutab, et vaatajate arv on kasvanud aasta aastalt. "Tallinna TV nõukogul mulle mingeid etteheiteid ei ole, mida kinnitati ka viimasel nõukogu erakorralisel koosolekul. Küll jätkuvad rünnakud Tallinna TV-le ja mulle erinevailt poliitilistelt ringkondadelt. Aga kas nad ükskord lõppevad ka edukalt?"