"Põhjaliku metoodika abil reastame edetabelisse poliitikud, ettevõtjad, haridus- ja teadustegelased, riigiteenrid, maaeluedendajad ning kultuuri- ja sporditegelased. Kõige krooniks paneme kokku üldtabeli, mis selgitab välja 2016 aasta kõige mõjukama eestlase," lausus Delfi ja Eesti Päevlehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

"2016 on olnud nii Eestis kui mujal suurte muutuste aasta. Eesti sai uue presidendi, uue valitsuse ning peaministri. Läbi sai Reformierakonna 17 aastat kestnud valitsemine riigis ning vahetus Keskerakonna pikaaegne juht. Mujal maailmas tekitas kõige suuremat vastukaja Brexit Suurbritaanias ja Donald Trumpi valimine USA presidendiks. Kõigi nende suurte muutuste esilekutsujad ja protsesside mõjutajad on olnud inimesed."

Laupäevaleht LP vahel ilmub sellel puhul Mõjukad 2016 teemaline erinumber, kus 64 küljel on tabelid vaheldumisi lugude, tähelepanekute ja intervjuudega. Erilisti tähelepanu pöörame ajakirjas tublidele naistele.

Sel nädalal valiti Eesti mõjukaimaks poliitikuks Kersti Kaljulaid, mõjukaimaks ettevõtjaks Urmas Sõõrumaa, haridus- ja teadustegelaseks Jaak Aaviksoo, riigiteenriks Ülle Madise, mõjukaimaks maaelu edendajaks Ivari Padar, mõjukamaks kultuuritegelaseks Andrus Kivirähk ja mõjukaimaks spordiinimeseks Gerd Kanter.

Toimetust nõustas ja mõjukaid aitas valida Juhan Kivirähk koos Turu-uuringute ASiga. Projekti vedasid ajakirjanduslikult Tarmo Vahter ja Holger Roonemaa, andmeid töötles Margus Järv.

Intervjuud, pildid ja videod ning värskeima info Eesti mõjukate inimeste kohta leiab siit