“Teen kõik, mis minu võimuses, et esikohta tagasi saada,” tõotab Kostabi kõmulehes New York Post, vahendab SL Õhtuleht.

1960. aastal Los Angeleses eesti emigrantide peres sündinud Mark Kalev Kostabit tuntakse kunstimaailmas kui terava keelega enesereklaamijat, kes ei heitu populaarsuse võitmiseks konkurente mustamast. Nüüd, kui 1980ndatel saavutatud populaarsus on raugemas, ründab Kostabi ilurinde esindajat Carmen Kassi.

Ülipopulaarne kõmuleht New York Post kirjutas menukunstnik Kostabi raevupurskest laupäevase väljaande klatšiveerul. “Kunstnik Mark Kostabi vahutab vihast pressiteadete pärast, mille andmeil Carmen Kass on maailma tuntuim ja rikkaim eestlane ning teisel kohal ei pruugi üldse kedagi olla,” teatab New York Post.

“Carmen Kassi tulekuni olin just mina kõige rikkam ja kuulsam eestlane,” tsiteerib kõmuleht Mark Kalev Kostabi sõnu. Kunstnik ei varjagi, et teisele kohale jäämine valmistab talle suurt meelehärmi. “Kuid pean Carmen Kassi tänama energiasüsti eest. Teen kõik, mis minu võimuses, et esikohta tagasi võita,” tõotab 44aastane Kostabi.

Ehkki Carmen Kass on tituleerinud end rikkaimaks eesti naiseks juba aastaid, tundub esialgu kummaline, et ta sattus skandalist Kostabi hambusse alles nüüd. Põhjus võib olla vaid ühes: 25aastase supermodelli kandideerimises Euroopa parlamenti, millest on kirjutanud nii New York Post, Vogue, sakslaste Bild kui ka paljud kohaliku tähtsusega lehed. Peamiselt vahendatakse Associated Pressi teadet, mille autor on eesti päritolu Michael Tarm ja mis ütleb selge sõnaga, et blondi ja siniste silmadega Kassi teatakse siin maailma ühe tuntuma ja rikkama eestlasena.

New York Posti andmeil plaanitseb Kostabi Kassile suurejoonelist rünnakut. Tema kunstivabrikus Kostabi World, mis kolis äsja Chelseast glamuursemasse kohta Broome Streetil, esitletakse 8. mail kolme uut rokivideot. Mõistagi pole videoklippide autor mõni rearežissöör, vaid Michel Gondry — prantslane, kes on vändanud efektseid muusikavideoid Björkile ja Massive Attackile.

Äsja esilinastus Gondry mängufilm “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, mille peaosades võib näha Jim Carreyt ja Kate Winsletit. Oma uusima muusikavideo bändilt The Willowz, mis kõlab ka filmis, väntas Gondry just nimelt Kostabi Worldis.