Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimees Kalvi Kõva vahetab rahvusringhäälingu nõukogus välja Andres Anvelti, kuna ta asus siseministri ametikohale. Keskerakonna fraktsiooni liige Marika Tuus-Laul suundub nõukokku Enn Eesmaa asemel, kes valiti riigikogu aseesimeheks. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Viktoria Ladõnskaja saab nõukogu liikmeks Kalle Muuli asemel.

Seadus näeb ette, et rahvusringhäälingu nõukogu liikme volituste ennetähtaegse lõppemise korral nimetab riigikogu kultuurikomisjoni ettepanekul uue liikme kolme töönädala jooksul. Kultuurikomisjon otsustas saata eelnõu riigikogu täiskokku vastuvõtmiseks 15. detsembril.

Rahvusringhäälingu nõukogu on ERR-i kõrgeim juhtimisorgan. Nõukokku kuulub üks parlamendisaadik igast Riigikogu fraktsioonist ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast.

ERRi-i nõukokku kuuluvad Riigikogust veel Heidy Purga Reformierakonna fraktsioonist, Krista Aru Vabaerakonna fraktsioonist ning Martin Helme Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonist. Rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjatena kuuluvad nõukogusse Mart Luik, Rain Tamm, Pille Pruulmann-Vengerfeldt ning Agu Uudelepp, kes on ka nõukogu esimees.