Martin Repinski ütles laupäeval Maalehele antud intervjuus, et tal oli mõte avalikustada fakt, et teda karistati alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristusega, kuid erakond ei kiitnud seda mõtet heaks.

Antud väide kõlas süüdistusena Keskerakonna aadressil, kuid Taavi Puki sõnul ei tasu kindlasti Repinski vastuseid niimoodi tõlgendada. "Nii need mõeldud ei ole," sõnas Pukk Delfile.

Pukk kinnitas, et erakond toetas igati antud juhtumi avalikku selgitamist. "Martin Repinski küsis minult kui erakonna avalike suhete juhilt nõu ning olime mõlemad seisukohal, et kõiki temaga seotud teemasid tuleb meedias põhjendada."

Esmalt keskenduti Puki sõnutsi Konju taluga meedias kerkinud küsimustele ning otsustati tegeleda järgmiste asjadega kohe pärast seda. "Leppisime kokku, et avaldame Kuremäe kloostriga seotud juhtumi koos teiste veel meedias selgitamata teemadega korraga, mida ta nüüd Maalehele antud intervjuus väga õigesti tegi," selgitas Pukk.

Nooruspõlve kriminaalkaristus

ERR-i käsutuses oleva kohtuotsuse kohaselt mõistis Ida-Viru maakohus Repinski 2002. aasta 12. augustil lihtmenetluse kokkuleppega süüdi kelmuse katses ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi avaldas 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastane Repinski ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele oma isikliku arveldusarve Ühispangas.

"Kuremäe klooster palub kõiki kristlasi annetada rüvetatud haudade taastamiseks. Arve number Ühispangas 10552400708000," kuulutas Repinski.

Kuigi annetusi Repinski arvele ei laekunud, käivitati juhtumis kriminaaluurimine, sest tegemist oli katsega saada võõrast vara pettuse teel.

Kuritegu jäi lõpule viimata Repinski tahtest sõltumatutel asjaoludel ehk kriminaaluurimise käivitamise tõttu.

Repinski tunnistas kohtus end talle esitatud süüdistuses täies mahus süüdi ning nõustus kriminaalasja lahendamisega lihtmenetluse kokkuleppega.