"Olukord liikluses ei ole võrreldes 2015. aastaga paremaks läinud, 2016. aastal on liikluses hukkunud juba 68 inimest," kirjutas politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik, politseimajor Kalmer Tikerpe kolmapäeval sotsiaalmeedias. Mullu oli see arv terve aasta peale 67.

Viimased inimelu nõudnud liiklusõnnetused toimusid lõppenud nädalavahetusel, kui laupäeva hommikul hukkus kahe sõiduauto kokkupõrkes üks ja sai viga neli inimest ning sama päeva õhtupoolikul hukkus Keila-Haapsalu maanteel esialgsetel andmetel keset teed kõndinud noor mees.

Euroopa Komisjoni liiklusohutusstatistika kohaselt tõusis Eesti liiklusohutuse poolest EL-i 28 liikmesriigi seas eelmisel aastal kümnendale kohale. Eestis oli 2015. aastal miljoni elaniku kohta 50 liiklussurma. Tunamullu hukkus Eestis liikluses 59 inimest miljoni elaniku kohta, vahendab ERR.

Mullu oli keskmine liikluses hukkunute arv Euroopa Liidus 51,5 liiklussurma miljoni elaniku kohta, mis on ligikaudu sama palju kui kahel eelneval aastal.