Demokraat Hillary Clintoni rahvahääletusel saadud häälte arv on samal ajal enam kui kahe miljoni võrra suurem kui Trumpi oma ning oodatakse, et häälte lugemisega rahvarohketes osariikides, näiteks Californias, suureneb Clintoni ülekaal 2,5 miljonini, vahendab Reuters.

Clintoni juriidiline meeskond teatas laupäeval, et nõustus osalema häälte ülelugemises Wisconsini osariigis, mida taotles roheliste presidendikandidaat Jill Stein. Trump nimetas häälte ülelugemist naeruväärseks.

„Lisaks sellele, et ma võitsin valimiskogu mäekõrguselt, võitsin ma ka rahvahääletuse, kui maha arvata miljonid inimesed, kes hääletasid ebaseaduslikult,“ kirjutas Trump Twitteris.

„Minu jaoks oleks olnud palju lihtsam võita niinimetatud rahvahääletus kui valimiskogu, mille puhul ma oleksin pidanud kampaaniat tegema ainult 3 või 4 osariigis 15 asemel, mida ma külastasin,“ kirjutas Trump ühes järgnenud säutsus.

Mitu tundi hiljem lisas Trump: „Tõsine pettus valijatega Virginias, New Hampshire’is ja Californias – niisiis miks ei teata meedia sellest? Tõsised eelarvamused – suur probleem!“ Neis kolmes nimetatud osariigis võitis Clinton.