Nüüd on saadetud presidendile kutse jõulujumalateenistusel osalemiseks. "Samuti on peapiiskopil plaanis presidendiga enne jõule kohtuda, et edasisest võimalikust koostööst omavahel kõneleda.

Enne kohtumist ei oota peapiiskop presidendilt vastust ega saa teha ka järeldusi edasise koostöö osas," ütles Kalle Kõiv EELK avalikest suhetest. Kersti Kaljulaid on esimene Eesti riigipea, kes on loobunud tema auks korraldatavast tänupalvusest.

Loe täispikka lugu Õhtulehest.

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab Facebookis, et käis eile Kadriorus president Kersti Kaljulaidi jutul. "Minu tervitusvisiidi eesmärgiks oli presidendiga tutvuda ning anda ülevaade Eesti kirikuelust, kirikute omavahelisest oikumeenilisest koostööst ning loomulikult Eesti Evangeelsest Luterlikust Kirikust (EELK) ja meie kiriku panusest Eesti ühiskonda."

Viilma sõnul oli president kiriku ühiskonnatööst hästi teadlik ning tunnustas koguduste ja kiriklike asutuste tööd eriti hoolekande valdkonnas. Samuti tänas president kirikut abi eest Eestisse saabuvate pagulaste vastuvõtmisel. President kinnitas, et kogu rahva presidendina ei unusta ta kindlasti ka Eesti erinevate kirikute ja koguduste panust ühiskonna teenimisse ning võimaluste tekkides tahab ka oma tähelepanu suunata just sinna, kus selle tööga kõige vahetumalt tegeletakse.