Delfi kirjutas eile, et Kohtla kaevandusmuuseumis on töötajatel viimastel päevadel olnud käed-jalad tööd täis, kuna lume sulamise ja looduse eripära tõttu tekkis seal maa-alune uputus. Kohtla kaevandusmuuseumi direktor Andres Kraas küll möönis, et uputus neil oli, aga eilse seisuga oli see taandumas.

"Teate, täna on aga asjalood hoopis teised ja toimumas on midagi erkordset," ütles Kraas täna uuesti Delfiga ühendust võttes. Nimelt on vahepeal maha sadanud vihma ja piirkonnas valitsevate eripärade tõttu Kraasi sõnul muuseumi maa-alused osad mitmesaja meetri ulatuses uppumas. Samuti on muuseumijuhi teada kogu vesikonnas, ehk ka ümberkaudsetel majadel ja piirkondadel suurveega probleeme.

"Vesi tungib lausa maa alt peale. Suurim mure on ikka see Aidu karjäär, kust vesi meile kaela tuleb ja ka Purtse jõgi voolab seda ühendavasse kanalisse juurde," selgitas Kraas ja rõhutas korduvalt, et midagi sellist pole ta ennem piirkonnas näinud.

"Meil on küll väiksemaid uputusi olnud, aga mitte midagi nii suurt," lisas ta.

Kraasi sõnul on neil kõik saadavalolevad pumbad hetkel töös, aga nendest jääb väheks, kuna väljapumbatav vesi voolab sisuliselt kohe tagasi.

Muuseum ise on küll lahti, aga maa-alustesse osadesse ja kaevanduse rongiga sõitma inimesi ei viida. "See oleks nagu elektritooli minek," lisas Kraas.