"Minu arust on kitsekarjuse ministriks saamine esimene suur Ratase eksimus, kuigi põhjustest võib aru saada. Minule vastumeelne tegelane, kes tõmbas endaga koos põhja ka Siret Kotka. See, mis nüüd algas, see läheb juba veidi liiale. Ma ei julge väita, et Hollandist tellitud juust siiski ka mahetoodangu pähe maha ei müüdud, aga sellise süüdistusega avalikuse ees süüdistades oleks vaja ka fakte, mitte mingit tõestamata mulinat. Alla miinimumi makstud palk on suhteliselt samasugune jama. Põllumajanduses on väga palju ka hooajalisi töid ja kui sellist tööjõudu ametlikult palgata, siis loomulikult ongi aasta keskmine väike. Tavaliselt selline tööjõud saab küll mustalt palka ja palgaarvestuses ei kajastu."

"Ta pole ju ainus keskharidusega minister selles valitsuses. Samas pole ju mingit hariduse nõuet seal? Miks just Repinski keskharidus kõigile jalgu jääb? Tal on ju keevitaja kutse ka väidetavalt. See on ju rohkem kui lihtsalt keskharidus. Meil on ministreid, kellel on keskharidus ja ükski koer ei haugu. Pigem tundub, et on ühiskonnas kutsehariduse suhtes suurem vaenulikkus. Samas olen nõus, et temast oli rumal tegu ministriks astuda. Üks asi on see, kas see töö ikka on see, millega ta hakkama saab. Samas, kui ikka luukered on kapis, siis parem oleks hoidnud end tahaplaanile. Ekspress on kõik luukered kapist välja tõstnud ja need plõgistavad nüüd hambaid. Tõenäoliselt on tal märk kogu edasise poliitiku tegevusel küljes. Praegu on minu arust ikka väga nutune olukord. Keskerakonna mainet on kindlasti kahjustatud. Kuigi mulle tundub, et Keskerakonna mainet ei saagi rohkem enam kahjustada. Aastatepikkune ajakirjanduse peksupoisiks olemine on parteile kasvatanud päris paksu naha."

"Kui nüüd "palja" silma ja kõrvaga vaadata ja kuulata, siis ei ole Repinski tõsiseltvõetav tegija ei kitsekasvatuses ega ministrikohal. Tema ettevõtmist vaadates on palju näha lohakust ja pealispinnalisust, selline tühisuse tunne. Ega siis loomade pidamine pole ainuüksi looma sülle võtmine ja pai tegemine, vaadake ümbrust - ikka selline pilpaküla visioon. Kihutamised ja ei tea veel mis. Telkus mõjus ta ikka päris poisikesena, keda mitte kuidagi tõsiselt võtta ei saa. Isegi see pidev väljend "hakkan muutma" - mida sa muudad? Meil oleks olnud tunduvalt rohkem maaelu lähedasemaid persoone, kes vähemalt peale vaadates oleks usaldust ja usku sisendanud."