"Hetkel tasume autorenti, autojuhi palgatasu ja ka kütusekulu," ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas intervjuus "Pealtnägijale", vahendab ERR.

"Oleme peatanud kõik tellimused advokaatidele, erakonna ja sealhulgas ka Edgar Savisaare poolt. Põhjus on üks - seda ressurssi meil 2016. aasta eelarves pole olemas," selgitas Ratas.

Delfi kirjutas juba tänavu mais, et Keskerakond maksab kohtumäärusega linnapea ametist tagandatud partei esimehele Edgar Savisaarele parteikassast palka. Palga suurus võrdus erakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul riigikogu liikme omaga ning lisaks tasuti ka Savisaare side-ning transpordikulud.

Ilmselt ei teostu ka Ratase algne plaan pakkuda Savisaarele auesimehe kohta. Ratas põhjendas, et pakkumisest pole mõtet väga palju rohkem rääkida, sest Savisaarega on olnud võimatu telefoni või nelja silma all kontakti saavutada.

Ratas, kes on esimest päeva peaminister, usub, et Keskerakonna, IRL-i ja SDE koalitsioon hakkab hästi toimima. Kindlust andis valitsusjuhile tosin päeva kestnud läbirääkimised ja kogemus selle pinnalt. Ministriportfellide jaotuse kohta ütles peaminister, et soovis vältida võimalust, et mõni partner tunneks ennast valitsuses n-ö väikse vennana.