10.08 - Kohtume Ratasega Kloostrimetsa teel, Jüril on hea tuju. Istub bussi.

10.20 - Toompea, kabinetis. "Pealtnägija" intervjuu salvestus, mul läheb turvakontrollis aega ja sestap ei jõua kabinetti saabumist pildistada.

10.43 - jooksen ja pargin auto ümber, sest täna majas palju inimesi ja vabu kohti pole, ei saa maja ette autot jätta. Õnneks on lähedal mitmeid kohti.

10.52 - tagasi kabinetis ukse taga, intervjuu käib veel. Ratast on läbi ukse kuulda päris hästi.

10.53 - assistendid pakuvad kohvi. Kohvimasin, muide, asub riidekapis... Selgub, et see spetsiaalne kapp hoopis, ventilatsiooniga ja puha!

11.00 - saabuvad Riigikantsei esindajad, arutame Helin Vaheriga päevast liikumist, koosolek kinnine. Jüri tassib ise toolid paika. Lips ripub üle toolileeni.

Päev Jüri Ratasega 23.11.2016

11.07 - sekretär viib vee ja kohvi tuppa, nüüd on vaikne. Muide, mõlemal assistendil on seljas punased kleidid.

Päev Jüri Ratasega 23.11.2016

11.13 - Ratas jookseb toast välja, linnavalitsuse kingitus puust suur kukk tuuakse ka toast välja, ju kolitakse Stenbocki. Jüri allkirjastab Ossinovski naisele viidava kaardi. "Andres, võta kohvi ometi", ütleb ta ja jookseb tuppa tagasi.

11.23 - Puust kukk, mille kohta oli keegi lahtiste uste päeval küsinud, et kas see on topis, lahkub kusagile, küllap Stenbocki majja. Kimp Ossinovski naisele ka, isikukaitsemehed seisavad vapralt ukse taga. Tublid vennad on. Jõuavad.

12.06 - koosolek lõppes, Mark Soosaar annab Jürile mingi kingituse, vahetavad paar sõna, löövad käed.

12.10 - Keskfraktsioonis on koosolek, liigume kiirelt mööda maja, kuulda oli, et Jüri läheb pärast fraktsiooni sööma. Väga kiiresti liigub, tükk tegemist kaasas "rippumisega”.

12.20 - trepist ronib üles Oudekki Loone ja lahkub kohe täisriietuses, isegi tere ei ütle. Teised kõik teretavad. Ju on paha tuju.

13.00 - fraktsiooni koosolek lõpeb, Jüri hüüab mind: tule tee tordist pilti! Ise ta ei söö.

13.02 - lõuna riigikogu sööklas, praetud veisemaks. Istub koos Simsoni, Aabi, Repsiga ühes lauas. Enne einestama asumist tänab mind mõistmise eest, et igale poole kaasa ei saa. Ütles, et Stenbockis läheb viis tundi, et lõpetaks seal ära.

13.17 - lõpeb lõuna, jutustab veidi Kadri Simsoniga, tervitab pensionäre, kaasas mapp kirjaga "Stenbocki maja".

13.21 - kabinetis tagasi, väga hoogsalt lendas, kohtumine.. uksel silt "Riigikogu aseesimees" alles veel. Ei tea millal see ära võetakse? Keegi ei tea.

13.31 - kohtumine läbi, Jüri istub kabinetis ja loeb lehti, Eesti Ekspressi. Selgitab isikukaitsele, kuhu liigub edasi.

13.37 - väike tiimi kohtumine enne tseremooniat. Põgus.

13.45 - Kalevipoja saalis kohtumine oma valitsuskabinetiga, mõni ütleb tere, mõni mitte. Jüri on keskendunud ilmega.

13.57 - liigume saali.

Päev Jüri Ratasega 23.11.2016

14.10 - annab peaministrivande, uued ministrid allkirjastavad samuti vajalikud paberid.

14.21 - tseremoonia läbi, Ratas on uus peaminister.

Päev Jüri Ratasega 23.11.2016

14.35 - ootan Stenbockis, ooteruumis on palav. Meid on palju. Sisse lendab Ave Tampere: "Nüüd ruttu, ruttu!" kiirustab meid takka. Liigume maja uksele, kes treppidele, kes fuajeesse.

14.53 - saabub Jüri Ratas, koos Taavi Rõivasega. Kõned tirivad Taavil silmanurga niiskeks, mänglevad lõualihased annavad aimu, et mees teeb kõik, et pisar välja ei paistaks. Veel paar kõnet, kätte võetakse klaasid ja meedial palutakse lahkuda. Lahkun siis lõpuks minagi...