Mulle ei anna ikka rahu ühisdeklaratsioonist loobumine. Kes on õigupoolest need 78 000 paari, kes kaotavad ühisdeklaratsiooni ärajätmise tõttu? Maksuamet ei saavat neid täpsemalt kirjeldada, oli eilses artiklis kirjas. Programmides on ju kirjas tuludeklaratsiooni esitajate vanused, samuti lapsed. Järelikult siiski saaks Maksuamet täpsemalt kirjeldada, millises vanuses olid need inimesed nt eelmisel aastal ja milliseid maksusoodustusi nad kasutasid (lapsed/koolitused/elamuasemekulud)?

Kõige rohkem häirib mind vastuolu sõnade ja tegude vahel. IRL ja SDE on kogu aeg rääkinud pereväärtustest ja iibest. Milleks aga ajada sellist häma, kui nüüd löövad nad pere maksulabidaga lihtsalt pooleks?

Võib-olla polegi pere enam oluline ning tegelikult ajab igaüks oma isiklikku asja, mis ei hõlma laste/vanemate/puudega pereliikmete eest hoolitsemist. Alles äsja tegi üks ametnik puust ette ja punaseks, kuidas on näiteks dementsete eest hoolitsemine korraldatud: "Meie vallas on järelevalvet vajavate eakate hooldus korraldatud ööpäevaringse hoolduse ja järelevalvega perekonnas."

Kui hooldust vajab dementne, siis tuleb riigile meelde miski asi, mida perekonnaks nimetatakse. Kui teemaks on maksud, siis riik perekonda tulevikus enam ei tunnista.