Paljastused Parki aastakümneid kestnud sidemete kohta lähedase sõbra Choi Soon-sili ja viimase isa – kultusliku usuliikumise rajajaga – on kutsunud esile meedia suure huvi presidendi isikliku elu vastu, vahendab AFP.

Teisipäeval paljastas opositsioonierakonna parlamendiliige, et Parki kantselei ostis eelmisel aastal sadu tablette erektsioonihäirete vastu, sealhulgas Viagrat ja selle geneerilisi versioone.

Parki pressiesindaja ütles, et ravim osteti võimaliku mäehaiguse vastu Parki mais toimunud visiidi ajal mägistesse Aafrika riikidesse.

„Me ostsime selle reisiks, aga ei kasutanud seda,“ ütles Jung Youn-Kuk ajakirjanikele ning lisas, et ravim on teadaolevalt tõhus vahend mäehaiguse vastu.

Park ei ole kunagi abielus olnud ning ei ole ka teada, et tal oleks intiimpartnerit.

Presidendi kantselei on viimastel aastatel ostnud ka sadu doose süstitavat inimese platsenta ekstrakti ja vitamiine, mida kasutatakse tavaliselt mürkidest vabanemiseks ja vananemisvastaseks raviks.

Jung teatas, et need osteti presidendi kantselei töötajatele, sealhulgas ihukaitsjatele.

Prokuratuur uurib, kas Park lasi erakliinikutes kirjutada erinevaid süste ka endale, kasutades Choi nime, ilma et ametlik presidendi meditsiinipersonal oleks sellest teadnud.

Parki ja Choid süüdistatakse koos kohalikelt firmadelt kümnete miljonite dollarite väljapressimises kahtlastele tulu mittetaotlevatele fondidele, mida kontrollib Choi.

Väidetavalt kasutas Choi osa rahast isiklikuks otstarbeks. Parki süüdistatakse ka Choil riigiasjadesse sekkumise lubamises kuni tippametnike nimetamise ja kõnede toimetamiseni välja.

Park seisab silmitsi prokuratuuri kriminaaljuurdlusega ning üha rohkem nõutakse tema ametist tagandamist. Viimastel nädalatel on sajad tuhanded inimesed nõudnud tänavatel tema tagasiastumist.

Park Geun-hye