Majaosa peremehe sõnul oli selleks hetkeks, kui tema tule põlema sai ja tolmus midagi nägema hakkas, juht lahkunud.

Majal seina pole, aga mul siiski vedas, sest meeter paremale ja ma ei käiks siin praegu enam ringi. Siis oleks auto tabanud juba kušetti, millel pikutades telerit vaatasin," räägib Aleksander (67), kelle sõnul tabas auto kahe toa vahelist vaheseina ja lõhkus ka selle.

Loe majaosa peremehe eilsetest üleelamistest Õhtulehest.

Viljandis sõitis auto majja

Taust

Esmaspäeva õhtul juhtus Viljandis eriskummaline liiklusõnnetus, kus 22-aastase naise juhitud sõiduauto BMW 530D kaotas valesti valitud sõidukiiruse tõttu Vaksali, Riia maantee ja Kalevi tänava ristmikul juhitavuse ning paiskus Vaksali 14 maja hoovi, kus lendas üle sinna pargitud sõiduki katuse ning maandus Köstri 1 kortermaja toas.

Majja paiskunud BMW põhjustas ulatuslikke purustusi kahele korterile: läbi seina tunginud auto lõhkus hoone kandekonstruktsioonid ja ahju. Aleksandri majapool muutus õnnetuse tõttu elamiskõlbmatuks ja ta paigutatakse ajutiselt sotsiaalkorterisse.

Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, kuid narkokiirtest näitas, et juht oli tarvitanud kanepit. Täpsema info annab ekspertiis. Varem on teda karistatud kiiruse ületamise eest. Õnnetuse hetkel oli BMW kiirus ilmselt palju suurem kui asulas lubatud 50 km/h, auto õhulend võis alguse saada kõnnitee äärekivi riivamisest. Mis täpsemalt tavatu õnnetuse põhjustas, selle selgitab välja politsei. EPL