Viljandi linnavalitsuse majandus- ja sotsiaalameti esindajad käisid täna vaatamas maja, kuhu sõitis sisse BMW 530D. Kui esialgu räägiti ühest kannatada saanud korteriomanikust, kes õnnetuse ajal televiisorit vaatas ning imekombel vigastusteta pääses, siis päeva jooksul selgus, et kahju tekitati ka kõrvalkorteri elanikule.

Kõrvalkorteris olid kahjud küll oluliselt väiksemad, täpsemalt sai kannatada kahe korteri ühine korsten. Kohaliku päästeameti esindaja sõnul tuleb ka pisemate pragudega korstna puhul näha ette võimalikke ohtusid, mistõttu soovitati mõlemal korteriomanikul leida mõneks ajaks asenduskodu. "Naisterahvas arvas, et saab sugulaste juures ööbida, rohkem kahju saanud mees saab pinna meie sotsiaalmajas," kinnitas Viljandi majandusameti ametijuhataja Toivo Lõhmus.

Lõhmuse sõnul tuleb Aleksandri maja sein ajutiselt kinni katta ning oodata ekspertide hinnangut, mille raames määratakse kahjude ulatus ja restaureerimiskava.

Täna käisid 1949. aastal sündinud Aleksander ja tema tema vennatütar politseis ütlusi andmas. Aleksander vaatas juhtunu ajal televiisorit, tema kõrvalkorteris elav Virve kuulis hirmsat pauku. "Meesterahvas on õnnetähe all sündinud, et ellu jäi," märkis linnaametnik.

Viljandis juhtus eile eriskummaline liiklusõnnetus, kus juhitavuse kaotanud BMW paiskus maja hoovi, lendas üle sinna pargitud Audist ning sõitis seejärel majja sisse, maandudes teleri ja ahju otsas. Esialgsetel andmetel oli naine tarvitanud kanepit.

Esmaspäeva õhtul kell 23.10 sai häirekeskus teate, et Viljandi linnas Köstri tänaval juhtus liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas 22-aastase naise poolt juhitud sõiduauto BMW 530D valesti valitud sõidukiiruse tõttu Vaksali, Riia maantee ja Kalevi tänava ristmikul juhitavuse ja paiskus Vaksali 14 asuva maja hoovi, kus paiskus üle sinna pargitud sõiduki katuse ja maandus esiotsaga Köstri 1 tänaval asuva kortermaja number 1 elutoas, lõhkudes seina ja ahju. "Maandus esiotsaga elutoas televiisori peal vastu ahju," seisis esialgses infos.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak täpsustas, et korteris viibis õnnetuse ajal 67-aastane mees, kes pääses vigastusteta. Sündmuskohalt mööda sõitnud sõiduki juht toimetas BMW-d juhtinud naise tervisekontrolliks haiglasse, kus ta lubati kodusele ravile. Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, küll aga osutus positiivseks narko kiirtest, mis näitas, et naine oli tarvitanud kanepit. Täpsema info annab ekspertiis.

PPA pressiesindaja täpsustusel pole 22-aastane BMW roolis olnud naine auto omanik ning ta on varasemalt saanud karistada ainult ühe seaduserikkumise eest, milleks on kiiruse ületamine.

Päästjad eemaldasid auto akult tuleohutuse tagamiseks juhtme. Juhtumi asjaolusid jäi selgitama politsei.

Asulas on liikluspiiranguks 50 km/h, kuid BMW kiirus oli oluliselt suurem. Esialgsetel andmetel võis BMW õhulend alguse saada kõnnitee äärekivi riivamisest.