„See endine ühiselamu on üks esimesi sotsiaalmajana kasutusele võetud hooneid ning praeguseks vajavad sealsed elamistingimused korralikku ajakohastamist,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Võrk tõdes, et praegu puuduvad korterites pesemis- ja söögitegemise võimalused, hoones on ühiskasutusega tualettruumid ja vannitoad ning köögid. 1972. aastal ehitatud 7-korruselises hoones on pärast rekonstrueerimist 230 korterit, sh esimesel korrusel invakorterid.

Hoone rekonstrueerimise projekti koostab Acto Consult OÜ. 2017. aastal tehakse kõik välitööd (fassaad, katus jm) ning alustatakse sisetöödega, mis lõpetatakse 2018. aasta esimesel poolel. Paljassaare tee 37 (uus aadress Paagi tn 10) sotsiaalmajas soojustatakse fassaad ja hoone sokkel, soojustatakse ja renoveeritakse katusekate, renoveeritakse kogu küttesüsteem ja ventilatsioonisüsteem, ventilatsioonisüsteemi täiendatakse väljatõmbeõhu soojuspumpsüsteemiga ning võetakse kasutusele mitmed nüüdisaegsed energiat säästvad ja soojustagastusega lahendused. Katusele paigaldatakse päikesepaneelid, liftid renoveeritakse, rõdud klaasitakse raamideta lükandklaasidega jne.

Elamumajanduse valdkonna investeeringuteks on järgmise aasta linnaeelarve investeeringute kavasse planeeritud 4,6 miljonit eurot. Lisaks Paljassaare tee 37 (Paagi tn 10) asuva ühiselamu tüüpi elamu renoveerimisele koostatakse Sõpruse pst 5 hoone renoveerimistööde projekt.

Selle aasta lõpuks saab nii seest kui väljast värske ilme Tuulemaa tn 6 asuv sotsiaalmajutusüksus. „Tuulemaa tänava korruselamu oli oma väljanägemise ja elamistingimustega ajahambale jalgu jäänud, põhjalikud renoveerimistööd muudavad selle maja 220 elaniku elamistingimused võrreldamatult paremaks,“ ütles Võrk.

Küttekulude kokkuhoiu ja elanike elamistingimuste parendamise eesmärgil renoveeriti kütte- ja ventilatsioonisüsteem, vahetati välja aknad ja välisuksed, soojustati sokkel, fassaad ja pööning. Rekonstrueerimise tulemusena vähenevad hoone küttekulud lausa 60%. Ühtlasi sai Tuulemaa tn 6 asuv sotsiaalmajutusüksus uue moodsasse linnapilti sobiva välisilme. „Arvestades abivajajate suurt hulka plaanime sotsiaalmajutusüksuste rajamist kindlasti ka jätkata,“ lisas Võrk.