Eelmise aasta septembri lõpus pani Saaremaa perearst Kersti Tuuling oma ameti maha ning tegi pausi, et süveneda Hiina meditsiini. Nüüd on ta taas tagasi tööpostil.

"Päris oma nimistuga ma ei tööta, sest mul on nüüd natuke teised huvid. Mul on õpingud pooleli ja suund on alternatiivmeditsiini poole. Kui mul oleks oma nimistu, siis mul poleks võimalust juurde õppida,” selgitas Tuuling ajalehele Meie Maa.

Tuulingu sõnul on tema uus huvi seotud Hiina meditsiiniga, aga perearstindus on talle samuti väga südamelähedane ja ta teeb seda tööd hea meelega, kuid praegu mitte täiskoormusega.

“Meditsiinilises mõttes on nii, et kui tavameditsiin aitab väga hästi akuutsete hädade korral, siis 20 aastat perearstitööd teinuna olen näinud, et on väga palju hädasid, mis hakkavad pihta mõtlemisest, pingetest, stressist, toitumisest ja mille suhtes perearst ei suuda aidata, aga inimesed abi otsivad. Sellistel puhkudel aitab Hiina meditsiin palju paremini ja selle kaudu lahenduste leidmist ma alles õpin,” lisas Tuuling.

Rene Bürkland, kes on Eestis tunnustatud Hiina meditsiini arst, jagab õpetusi ja dr Tuulingu arvates ei pea tingimata kohe Hiina õppima sõitma, kui hea õpetaja ja kõik materjalid on siin kättesaadavad.

“Ega ma ei oskagi täpselt öelda, miks selline soov tuli. See lihtsalt on nii, et otsid mõnda asja ja kui selle leiad, siis tunned selle ära. Vähemasti enda jaoks tahan praegu seda teed käia, aga mis lõpuks armsamaks saab või mis teise üles kaalub, seda on raske ette öelda. Hiina meditsiinist on siin puudus ja keegi võiks seda eest vedada, aga perearsti töö on mu vana armastus ja sellest lahti lasta on väga raske,” arutles dr Tuuling.