Samosti sõnul sai sel nädalal põhjendatult tähelepanu EAS-i juhatuse esimehe Hanno Tombergi ametist vabastamine, mille kutsus esile ettevõtlusminister Liisa Oviir (SDE), vahendab ERRi uudisteportaal.

"Praktiliselt võime öelda, et see jäigi Liisa Oviiri esimeseks ja ka viimaseks suuremaks otsuseks suhteliselt raskesti mõistetavas ministriametis. Ja eriti segane, arusaamatu ja põhjendamatu on see, mispärast Hanno Tomberg sellest ametist oli vaja lahti võtta," nentis Samost.

Samosti sõnul toodi ministri poolt küll terve hulk mingeid väiksemaid põhjendusi, kuid eelkõige oli selge, et Hanno Tomberg tehti vastutavaks 2012. aastal tollase EAS-i juhatuse liikme Maria Alajõe poolt president Toomas Hendrik Ilvese Ärma talule antud toetuse eest, mida ei kasutatud otstarbekohaselt ja selle tagasinõude otsuse eest, et tagasi tuleb maksta vaid 10 protsenti ehk 19 000 eurot 190 000 euro asemel.

"Ja eriti ebaõiglane on see, et inimene, kes tegelikult selle otsuse 2012. aastal tegi, mis iganes põhjustel ta selle otsuse tegi, see on Maria Alajõe, praegune riigikogu kantselei direktor, kes ei vastuta mitte millegi eest. Kasutan siinkohal võimalust öelda, et kui vähegi väärikust, eetikat on alles, võiks sellelt kohalt tagasi astuda, eriti pärast seda nädalat," leidis Samost.