„Olen pärast eelmise valitsuse umbusaldamist kohtunud kõigi parlamendierakondade esimeestega ning tänaseks on mul veendumus, et Jüri Ratas suudab moodustada tugeva ja teotahtelise valitsuse. Eesti senine suund välis- ja julgeolekupoliitikas peab säilima ning seda on kõigi kolme erakonna juhid mulle ka kinnitanud. See, milline saab olema uue valitsusliidu programm, milliseid väärtusi ja sõnumeid see kannab, on parlamentaarses demokraatias parlamendi otsus. Kui uus valitsus saab parlamendi enamuse toetuse, siis on see rahva tahe. See ongi parlamentaarne demokraatia,“ ütles president Kaljulaid.

Jüri Ratas tänas presidenti usalduse eest ja lubas võtta oma ülesannet tõsiselt. "Me moodustame valitsuse, kes teenib Eestimaad ja tema rahvast ning arvestab välis- ja julgeolekupoliitikaga."

Järgmisel nädalal tutvustab peaministrikandidaat riigikogus uue valitsuse moodustamise aluseid ning seejärel otsustab riigikogu talle valitsuse moodustamiseks volituste andmise. Pärast parlamendilt volituste saamist esitab Ratas valitsuse koosseisu presidendile ametisse nimetamiseks.

Eile hommikuks jõudsid uue võimuliidu esindajad kokkuleppele uues koalitsioonileppes ning jagasid ära ministriportfellid.

Keskerakonna ministriportfellid on jaotatud järgmiselt:
- Peaminister Jüri Ratas
- Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
- Haridus- ja teadusminister Mailis Reps
- Maaeluminister Martin Repinski
- Regionaalminister Mihhail Korb

SDE ministrid:
- Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
- Kultuuriminister Indrek Saar
- Välisminister Sven Mikser
- Siseminister Andres Anvelt
- Ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo.

IRL saab kaitse-, rahandus-, sotsiaalkaitse-, keskkonna- ja justiitsministri kohad, kuid pole veel nimesid kinnitanud, vaid on lubanud teha seda esmaspäeval.

Delfi andmetel venib IRL-i ministrikandidaatide kokkuleppimine, sest kaitseministri kohta peavad endale jõukohaseks ja sobivaks nii Margus Tsahkna kui ka Marko Mihkelson.

Uues kolmeliikmelises võimuliidus on 56 häält: Keskerakonnal 27, Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal 15, IRL-il 14.