17. novembril kell 04.39 kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinnas Sõle tänaval Eesti Vabariigi registreerimismärgiga sõiduautot Lexus, mida juhtis 1988. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanik.

Mees esitas kontrolliks ajaliselt kehtetu Eesti Vabariigi elamisloa (uus taotlus on menetluses) ja rahvusvahelise juhiloa. Tallinna piiripunkti dokumendiekspert tuvastas, et tegemist on olematu riigi, organisatsiooni või tunnustamata organisatsiooni dokumendiga ja dokument on võltsitud.

Politsei koostas dokumendi uurimise akti, isikusamasuse tuvastamise protokolli, sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsuse ja väärteoprotokolli, seisab PPA Põhja prefektuuri pressiteates.

Mees toimetati edasisteks menetlustoiminguteks Kesklinna politseijaoskonda. Piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik koostas mehele kahtlustatava kinnipidamise asendamise akti. Kriminaalmenetlust ei alustatud, kuna mees oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse. Makse suuruseks määrati 200 eurot. Mehel lubati sõiduki asendusjuhiga teekonda jätkata.