Teisipäeval läks Järvamaa haiglasse naine, kel pidi sel päeval olema plaaniline operatsioon. Kuna enne operatsiooni süüa ei tohi, siis sõi ja jõi naine viimati õhtul kella üheksa ajal ja hommikul haiglasse läks tühja kõhuga. Patsiendi elukaaslase sõnul unustati ta naine esmalt viieks tunniks ära ja kokku tuli naisel operatsiooni oodata üheksa näljast ja janust tundi, mille jooksul ei jagatud talle ka informatsiooni.

„Kohale jõudes öeldi, et oota ja võtame teid hiljem vastu. Läks mööda üle viie tunni ja naisele öeldi, et unustasime sind ära. Sa polnud meil päevaravi plaaniliste operatsioonide nimekirjas,“ lausus mees. Mehele ei olnud naise selline unarusse jätmine vastuvõetav ning seetõttu helistas ta registratuuri, kust ta suunati haigla ravijuhi Tiiu Aule jutule.

Mees ütles toda vestlust meenutades, et Aule kinnitusel patsiente ilma neid sisse kirjutamata palatisse ei võeta. Kui mees väitis, et nimelt seda tehtigi, vastas ravijuht, et tegu on mingisuguse eksitusega ja ta peab asja uurima. Seejärel pöördus osakonna õendusjuht patsiendi poole ja selgitas, et paraku tuleb tõesti oodata, sest erakorralised patsiendid võetakse vahele.

Aule rõhutas ka Delfile, et haige ei saa palatisse, kui haiguslugu pole vormistatud, – ja kõnealune patsient oli palatis. Nii viitas ta, et ei saa olla võimalik, et patsient ära unustati. Veel rääkis Aule, et kui osakonna õendusjuht patsiendiga rääkima läks, oli naine mehe kõne üle väga imestunud olnud. Aule kinnitusel mõistis naine, et erakorraliste patsientide tõttu tuleb tal oodata, ja ta oli valmis seda tegema.

Harilikult on Järvamaa haigla operatsiooniosakond Tiiu Aule sõnul avatud kella neljani, kuid teisipäeval tuli tööd nii palju vahele, et osakond töötas kella kaheksani. Erakorralisi libedusest tingitud vigastusi ja operatsioone oli selle tööpäeva jooksul vähemalt kaks: üks inimene oli libedusega bussiastmelt valesti alla astunud ja teine libedusega kukkunud. „Palju tuli erakorralisi vahele ja siis tuli tohtril plaaniline ambulatoorne vastuvõtt,“ selgitas Aule, miks patsiendil kaua oodata tuli.

Patsiendi elukaaslase sõnul pääses hommikul haiglasse läinud naine operatsioonile kella nelja ajal pärastlõunal, mis tähendab, et viimasest söömisest oli tal operatsioonilauale jõudmise hetkeks möödas ligi 19 tundi. Ärkamisest umbes üheksa.

Ravijuht märkis, et tavaliselt peab enne operatsiooni söömata olema 4–6 tundi ja kui plaanilisele operatsioonile tulnud patsient enam oodata ei jaksa, siis võib ta sellest teada anda, lasta end välja kirjutada ja operatsiooniks uue päeva kokku leppida.