Tallinna Linnatranspordi AS-ile saabus Kalamaja elaniku alljärgnev pöördumine: „Täna hommikul (10.novembril) juhtus Niine tänaval intsident, kus 3. liini bussijuht (Kalamaja peatuses buss 8:07) tegutses väga kiirelt ja hästi. Nimelt oli ühesuunalisel tänaval ees valget värvi auto Jeep, mille roolis (narko)joobes mees, kes jäi pidevalt tukkuma. Bussijuht läks kartmatult lähemalt asja uurima ning nähes juhi seisundit, võttis juhilt ära autovõtmed ning appi tulnud kodanikud kutsusid ka politsei.“

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul toimub liikluses tihti intsidente, mil bussijuhtidel tuleb halvima ärahoidmiseks sekkuda. „Seekord reageeris meie tubli töötaja Joel Mäeots kiiresti ja suutis olukorra lahendada,“ lisas Tamm.

Liikluses on joobes juhid suureks ohuks ning vaatamata politsei reididele ning karistuste karmistamisele, on nende poolt põhjustatud õnnetuste arv jäänud suureks, teatas TLT.

TLT-s on põhimõtteks, et joobes juhtide liiklusest kõrvaldamiseks tuleb otsustavalt tegutseda, sekkudes ise või teavitades koheselt politseid.