"Sellise avalduse ma kirjutasin, sest ma lihtsalt ei jõua muidu teha kõiki asju, mis on kuhjunud. Tervis ka ei ole kõige parem. Mul on paar raamatut pooleli ja ka paar filmi," ütles Soosaar ERR-ile.

"Nendes asjades ei ole mul asendusliiget. Aga riigikogus on kohe asendusliikmete rida, kui mina lähen tagasi oma loomingulise töö peale," lisas ta.

Soosaar lükkas tagasi väited, et tema lahkumine on seotud hiljutise umbusaldusavaldusega peaministrile, kus ta jättis hääletamata.

"Jätsin tõesti hääletamata. Ausalt öeldes tundsin ma sel hetkel, et teeksin haiget mõlemal poolel olevatele mitmetele väga sümpaatsetele ja suure südametunnistusega inimestele," selgitas Soosaar.

Mark Soosaar oli riigikogus kultuuriminister Indrek Saare asendusliige. Soosaare loobumisel peaks riigikokku pääsema Aet Maatee. Seda juhul kui Saar jätkab ka uues valitsuses ministrina.

Soosaar oli üks kahest sotsist, kes ei hääletanud valitsuse umbusaldamise poolt. Teine oli Toomas Jürgenstein.

Riigikogu esimees sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles ERR-ile, et talle teadaolevalt on Soosaare lahkumine seotud tervisega. "Mis täpsemalt, siis seda pole viks ja viisakas nüanssideni pärida," märkis Nestor.

Riigikogu SDE fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva rääkis ERR-ile, et Soosaar on riigikogust lahkumisest rääkinud pikemat aega, kuna tal on probleemid silmadega. "Sada protsenti pole tema lahkumine seotud uue koalitsiooni loomisega."

Riigikogu SDE fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva rääkis ERR-ile, et Soosaar on riigikogust lahkumisest rääkinud pikemat aega, kuna tal on probleemid silmadega. "Sada protsenti pole tema lahkumine seotud uue koalitsiooni loomisega. Kindlasti mitte. Soosaar on ka erakonnasiseses meililistis öelnud, et Eesti vajab muudatusi ja valitsuse vahetus oli õige asi," rääkis Kõva.

Mark Soosaar oli riigikogus kultuuriminister Indrek Saare asendusliige. Soosaare loobumisel pääseb riigikokku Aet Maatee, kelle tuleku asendusliikmeks riigikogu juhatus kolmapäeval kinnitas.