"Kalle Laanet" kirjutab, et Ukraina reisil varastati tema dokumendid ning oma kontole ta ilma pangakaardita ligi ei pääse. Kojujõudmiseks on tal aga vaja "lühiajalist 1880-eurost laenu". Kiri on saadetud võltsitud meililt kalle.laanet@gmail.com. Reply-to suunab aga aadressile kalle.laanet@mail.com

Vigases eesti keeles, kuid Eesti elanikele tuntud nime alt saadetud meili sisu on järgmine:
"Loodetavasti jõuab see kiri teieni õigeaegselt. Käisin reisil Ukraina, ning reisi käigus varastati mu dokumendid, sealhulgas pass ja krediitkaart, mis olid minu kotis. Saatkond oli nõus abistama minu lennu organiseerimisega ilma passita, minu kanda jäi piletikulu ja hotelli arve. Paraku ei ole mul võimalik aga kontole ligi pääseda ilma pangakaardita ning pank ei ole suuteline nii kiiresti uut kaarti väljastama, et ma lennule jõuaksin ja hotelliarve tasutud saaksin. Antud olukorras olen sunnitud paluma lühiajalist laenu, mille saan tagasi maksta niipea kui koju tagasi jõuan. Vajan summat mis oleks 1,880 Euro, et katta oma kulud. Kui oleks võimalik raha saata Western Union kaudu, siis see oleks kõige parem. Vabandan ebamugavuse pärast, aga mul on vaja jõuda järgmisele lennule ja igasugune abi on teretulnud. Kui on võimalik aidata, siis saadan oma konto andmed. Vastust ootama jäädes. Lugupidamisega. Kalle"

Riigikogu liige, endine siseminister Kalle Laanet palub libameili saanutel abipalvet eirata. "Head Sõbrad! Kõik, kes te olete minu gmaililt saanud abipalve, siis teadke, et see on kurjamite kätetöö. Palun eirake neid kirju! Olge terved!"

Septembris kirjutas Delfi, et sel aastal on meilikontode hõivamise probleemiga pöördutud politsei poole 13 korral, neist 12 on infoteated. Ühel korral langeski inimene lõksu ja tegi kelmile ülekande summas 1658 eurot.

Enamik juhtumeid on registreeritud augustikuus ja seotud Ukrainaga, raha palutakse saata mitte konkreetsele pangakontole, vaid rahavahenduskeskkondade Western Union ja MoneyGram kaudu. "Erilist isikutuvastamist seal ei ole. See on üsna surnud ring," kommenteeris Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Roger Kumm. Kui kübermaailmas viivad jäljed enamjaolt teadmatusesse, siis järgmine samm on leida raha. "Ehk kust see raha välja võetakse...". Erinevate skeemide tõttu jääb ka raha leidmata ning heatahtlikult oma lähedasi "aitavad" inimesed jäävad lihtsalt suurest summast ilma.