Kaks Rogersile lähedast allikat ütlesid NBC Newsile, et langesid „stalinliku puhastuse“ ohvriks, mis tabas meeskonnast reedel lahkunud New Jersey kubernerile Chris Christiele lähedasi inimesi. Ei ole selge, milliseid Christiele lähedasi inimesi on veel lahkuma sunnitud, vahendab NBC News.

Rogers kommenteeris oma lahkumist avalduses, milles on öeldud, et vaatamata lahkumisele kavatseb ta jätkata tulevasele Trumpi administratsioonile nõu ja soovituste andmist.

Rogers ja tema peamine abi olid teinud kuid tööd, valmistades ette ameti ülevõtmise raamistikku. Kaks olukorraga kursis olevat allikat kirjeldasid intriigide punumise õhkkonda meeskonnas, kus Trumpile lojaalsed inimesed asetavad annast tähtsamatele positsioonidele.

Rogersit peeti algselt juhtivaks kandidaadiks USA luure keskagentuuri (CIA) direktori kohale, kuid nüüd on ta tõenäoliselt sellest nimekirjast maha tõmmatud, ütles allikas NBC Newsile. Nüüd on peamine pretendent esindajatekoja luurekomitee vabariiklasest esimees Devin Nunes.

Rogersi lahkumine järgneb Christie tagandamisele üleminekumeeskonna asejuhi kohalt. Tema asemele asus asepresidendiks valitud Mike Pence.

NBC teatab, et puhastus viitab sellele, et lojaalsuse rõhutamine ning Trumpi väimehe, tütre Ivanka abikaasa Jared Kushneri märkimisväärne mõju, mis iseloomustas Trumpi kampaaniat, kandub üle ka Valgesse Majja.

Mitmed allikad andsid mõista, et Christie tagandati, sest teda ei peetud Trumpile piisavalt lojaalseks, sest ei kaitsnud teda valjuhäälselt kampaania võtmetähtsusega hetkedel, teatab NBC News.