„Ma ei arva, et on mingeid küsimusi, kui me paigutame sõdurid Lätti ja viime varustust Ida-Euroopasse ja selle ümber, selle kohta, kas venelased tunnevad selle vasrtu huvi ja kas aeg-ajalt tehakse agressiivseid jõupingutusi selle tegevuse õõnestamiseks,“ ütles Kanada relvajõudude luureväejuhatuse kaitseluure ülema abi Stephen Burt Kanada väljaande iPolitics vahendusel.

„Ma arvan, et kahtlemata hakkab tulema pidev vool uudislugusid ja avalikke intsidente, mis tõstatavad üldiselt küsimuse selle kohta, mida NATO sõdurid Ida-Euroopas teevad,“ lisas Burt.

Sama juttu on iPoliticsile rääkinud ka Kanada kõrged riigikaitseametnikud. Nimelt, et kanadalased peaksid olema valmis kuulma Venemaa toetatud osapoolte esitatud süüdistusi näiteks vägistamises ja seksuaalses ahistamises, mille on toime pannud NATO sõdurid Lätis.

Kui Burtilt küsiti, kas luuretöötajad on kuulnud spetsiifilisi plaane sellise propaganda või desinformatsiooni levitamise katsete kohta, vastas ta, et ei saa üksikasjadest rääkida, kuid lisas, et luurekogukond teeb tööd kohale paigutatavate sõdurite toetamiseks, et nad tunneksid sellised asjad ära, kui need juhtuma hakkavad.

„Me teeme asju inimeste ettevalmistamiseks,“ ütles Burt. „On asju, mida me saame teha, et inimesi välja õpetada neid asju ära tundma.“