"See maksuvaba 500 käidi IRLi poolt juba mitu aega tagasi välja. Siis oli vist ka KE selle vastu, nüüd siis sai IRL oma tahtmise, aga 500-eurot pole enam see viissada, mis oli paar-kolm aastat tagasi. Pensionide kasv igal rahandusaastal 5% oli ka Isamaa kunagine teene, kuigi siis see ei kehtinud, kui me sellises kriisis olime (kriisis, milles RE juht Ansip tahtiski elada). Nüüd võiks sama 5% kasv viia automaatselt sisse ka 500 eurosele alampalgale? Astmelise tulumaksu pooldaja ma pole kunagi olnud ega ole ka praegu, ettevõtetel tulumaks võiks olla, kuid vähendada tuleb nende tööjõu makse. Üldiselt, kui kehtivate maksudega ei suudeta aastaid majandada, siis tuleb esmajoones majandusstrateegia üle vaadata, aga maksudega vähem mängida, et ettevõtlus saaks ka perspektiivikaid otsuseid teha. Neil peab narratiiv olema. Reformierakonnal ei olnud seda tarvis, lihtsalt teeme "uue põhjamaa" ja õnn meie õuel."
*
"Tegelikult oleks vajalik strardiplatvorm ja tulumaksu tõus 27-29%-ni ja maksuvaba miinimum peaks olema vähemalt 750€. Elektriaktsiis peaks samuti tõusma, aga esimesed 100KW/h tuleks eraisikule muuta maksuvabaks. Kütuseaktsiisi tuleb langetada ja sisse viia teemaks ning automaks võimsuse pealt. Kinnisvara maks peab ka tulema ning maamaksu tuleb tõsta kolm korda. Kodualune maa peab säilitama maksuvabastuse. Peame jõudma riigina sinna, kus normtööajaga mistahes lihttööline jõuab üles kasvatada 3 last!"
*
Praegu on maksuvaba 170 kuus ehk inimene saab 34 eurot (20%) rohkem kätte kui maksuvaba osa üldse poleks. Oleks maksuvaba 500 kuus, saaks inimene kätte 100 eurot, ehk 66 eurot rohkem kui senini. Enamus palgasaajaist teenib palka alla müstilise statistilise keskmise, maksuameti mediaanandmed on tunduvalt madalamad. Vaesem inimene viib kogu oma rohkem saadud raha koheselt poodi, kust sellelt arvestatud käibemaks kiiresti riigile tagasi makstakse. Palgapäevaks on raha läbi, kõik on kusagil ringluses."

"Kirik keset küla oleks, kui maksuvaba oleks 500 eurot kuus ja üle 2000-eurose sissetuleku pealt kuus võetaks 25% tulumaksu. Need vahepealsed astmed, nagu Keskerakond tahtis kord suuremaid astmeid kehtestada kusagil juba 650lt tasult, ei kõlba kuhugi. Vähemalt alampalk peaks täiesti maksuvaba olema ja järgmised astmed algama kõrgemalt. Samuti tuleks oluliselt vähendada sotsiaalmaksu miinimumi, et saaksid tööle minna need, kes tahavad vaid 2-3 tundi päevas tööl käia või kellede jaoks rohkem tööd ei jätkugi, kuid senini on see maksukohustuste tõttu osutunud mõttetuks kuluks. Nii saaks juurde ajutisi töökäsi, kes tooks juurde lisamaksutulu, summaliselt saaks makse rohkem kogutud."

"500 tulumaksuvabaks on õiglane. Selline palk pole inimesele enam tulu, see on ellujäämiskatse. Riik on seni käitunud ülimalt küüniliselt, maksustades vaeseid suurema protsendiga kui rikkaid."

"On ettevõtteid, kus kasumid on miljonites, nende hulgas ka kaubandusettevõtteid, kus juhid saavad väga head palka, makstakse miljoneid aastalõpu kasumist dividende. Teenindajatele aga makstakse palka 500€ kätte. Miks peaks riik maksma kinni oma eelarvest suure teenindajate armee tulumaksu selliste ahnete omanike eest, kes tegelikult ei raatsi teenindajale õiglast palka maksta? Aastast aastasse on aina üks jutt - rasked ajad. Varsti on aastalõpp ja dividendide jagamine tulekul, vaadake tabeleid, riigiisad, vaadake tavatöötajate palku. Kas on mõistlik riigi raha matta sinna, kus kasumis suplevate ettevõtete töötajad töötavad alamakstud palga eest. Ehk tuleks siin riigil mõni korralekutsuv seadus hoopis välja mõelda, mis siis, eraettevõtetega tegu."

"Tulumaksuvaba miinimum on mingi pseudo astmeline tulumaks. Ilmselgelt on ikka veel keegi neil pundis, kes ei taha lihtsalt kõrgemat maksu maksta. Praegu tuleb siis selline olukord, et riik raha ikka juurde ei saa! Pagan võtaks, kust saab sotsiaalpool täiendavat raha? On ju normaalne, et rikkad aitavad vaesemaid ja midagi tuleb ka ühiskonnale vastu anda. Mingi sovietiaegne suhtumine on meil ikka ja siis unistatakse uuest Põhjamaast! Palju õnne sellega. Samas ettevõtlustulumaksu kehtestamist ei poolda."