Sel kolmapäeval alustasid Keskerakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehed uue koalitsiooni moodustamiseks konsultatsioone. Esimesel kohtumisel Eesti Teaduste Akadeemias pandi paika aluspõhimõtted julgeolekut ja välispoliitikat puudutavates küsimustes.

Neljapäeval jätkusid valitsuskõnelused majandus- ja maksupoliitika aruteluga. Kultuurikatlas toimunud läbitääkimistel keskenduti majandus- ja maksupoliitikale ning riiklikele investeeringutele. Samuti jätkati valdkonnaekspertide ära kuulamist. Samal teemal jätkati kõnelusi ka reedel, kuid asukohaks oli Eesti Teaduste Akadeemia.

Ka laupäeval jätkusid - küll taaskord Kultuurikatlas - kõnelused majandus- ja maksupoliitika teemadel. Päeva teises poolest oli luubi alla võetud sotsiaal- ja tervishoiupoliitika teemad. Pärast seda andsid Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna ülevaate neli päeva kestnud läbirääkimistest ning võimalikest kokkulepetest.

Delfi TV tegi pressikonverentsist ka otseülekande.

Sotside juht Jevgeni Ossinovski ütles laupäeva õhtul ajakirjanikele, et osad punktid ja kokkulepped on veel arutelu all, kuid kokku on lepitud, et ollakse valmis võtma muuhulgas ka investeeringute tarvis riigilaenu.

"Sellelt valitsuselt võib oodata majandus-ja maksupoliitikas olulisemalt jõulisemaid samme, aga lõplikud kokkulepped vajavad veel arutelu," rääkis Ossinovski ja ütles, et ka katteallikaid tuleb veel põhjalikult läbi kaaluda.

IRLi juht Margus Tsahkna lisas laenamise kohta, et jooksvateks kuludeks seda kindlasti ei tehta, aga vajalikeks investeeringuteks küll. Samuti otsustati viia osad riigiettevõtted börsile.

Keskerakonna juht Jüri Ratas lisas, et palju pööratakse tähelepanu madalapalgalistele, kuid nüansid on veel täpsustamisel. "Kindlasti ei tehta seda kuue või kaheksa lisaeuro kaupa, vaid ikka põhimõttelisemalt," rääkis Ratas.

Kõik osapooled möönsid, et läbirääkimised kulgevad konstruktiivselt ja peagi peaks saama kokku konkreetsed punktid. "Seda võin öelda, et siit 30-40 leheküljelist lepet ei sünni, vaid pigem konkreetset punktid," lisas Ratas.

Erakondade juhid olid astmelisest tulumaksust rääkides väga ettevaatlikud ja ei tahtnud mingeid konkreetseid arve välja käia. Ratase sõnul kaasatakse ka teiste teemaplokkide juures erinevaid eksperte ja selle käigus otsustatakse lõpuks, kui suur ja mis kujul tulumaksusüsteem olema saab.

Pühapäeval on koalitsioonikõnelustel isadepäeva tõttu paus. Kuivõrd täna jäeti maksuküsimustes selged protsendid nimetamata ega toodud välja konkreetseid börsile viidavate ettevõtete nimesid, kinnitati, et majanduspoliitika ja maksuteemalised arutelud on lõpusirgel ning järgmise nädala alguses antakse otsustest täpne ülevaade.