Tsahkna selgitas, et peaministri umbusaldamine oli valik. "Mul oli valida, kas mitterahulolevana mitte magada öösiti - et Reformierakond ja Keskerakond on võimul - või magada rahulikult teades, et minust sõltub midagi. See oli valik," kommenteeris Tsahkna.

Saatekülaliste sõnul lõpetati poliitmängud ja tekitati aus olukord, millele andis võimaluse Keskerakonna juhi vahetamine. "Jüri Ratas on võrreldes nende eelmise esimehega välja öelnud väga kaalukad laused: et Eesti välis- ja kaitsepoliitika alused jäävad samaks, Krimm on annekteeritud, Venemaa peab naasma rahvusvahelise õiguse rüppe. On öelnud seda, et Venemaa sanktsioonid jätkuvad, on vabandanud korruptsiooni eest, mis on seotud nende erakonna liikmetega," loetles Ossinovski.

Saatejuht Mihkel Raud palus tulevastel võimalikel koalitsioonipartneritel nimetada peaministrikandidaat Jüri Ratase kolm kõige säravamat ideed, mida ta on oma poliitilise karjääri ajal edastanud. Selle peale vastas Ossinovski, et Ratasest saab väga hea peaminister ning tal on olemas selleks vajalikud isikuomadused ja kogemus. "Ideed lepime kokku üheskoos. Üks oluline väärtus, mida eelmises valitsuses jäi vähemaks, on meeskonnatöö. Et valitsuskabinett ei oleks see koht, kus triigitakse otsused ära, mida kantslerid on kuskil kokku leppinud ja mida ministeeriumid on kuskilt alt produtseerinud," märkis Ossinovski.

Tsahknale meenus küsimusega, kuidas Taavi Rõivas reedeti oma inimeste poolt - see oli tegelik probleem - ning kuidas Rõivasel on need teistsugused isikuomadused kui Jüri Ratasel. "Mina olen korvpallur, ma olen korvpalli mänginud ja Jüri Ratas on korvpalli mänginud, me oleme koos mänginud. Tegelikult küsimus ei ole idees, küsimus on väärtustes. See, kes Jüri tunneb - ta on aus inimene. See on alustuseks päris kõva asi," kommenteeris Tsahkna.

Ossinovski avaldas lootust, et küll läbirääkimised annavad peatselt tulemusi ning tulevad väga põnevad 14 päeva. Ministriporfelle jagatakse Margus Tsahkna sõnul aga alles kõneluste lõpus, kuna praktika on näinud, et kui seda varem tehakse, kaotab palju koalitsioonikõneluste edaspidine sisuline pool.

"See on delikaatne teema partnerite vahel ja iga erakonna sees. Kolm esimeest istuvad järgmisel reedel maha, võtavad terve päeva ja lepivad kokku Eestile parimas võimalikus valitsuskoosseisus," kinnitas Ossinovski. Lisaks märkis Ossinovski, et teatud Keskerakonna liikmetele portfelli andmine on usalduskrediit ette: "Loomulikult kui erakond on olnud opositsioonis kümme aastat, olnud isolatsioonis Eesti poliitikas suurest tänu nende endise esimehe tegevusele, siis neid nimesid, keda avalikkuses kohe öelda, et see inimene saab teatud ametis hakkama, on teatud usalduskrediit ette."

"Läbirääkimised tulevad väga keerulised ja ma huviga ootan järgmist 14 päeva," lisas Tsahkna.

Vaata lähemalt TV3 videost!