Kuidas siis suhtuda sellesse, et seesama erakond asub nüüd, napilt aasta hiljem, Eesti Vabariiki juhtima ning erakonna värske esimees Jüri Ratas on juba jõudnud vihjata, et usutavasti tuleb riigil võtta laenu, et kõiki Keskerakonna eesmärke täita.

Me nägime oma silmaga, millisel moel hakkasid vastu talve ühtäkki kevadised tulvaveed poliitikas jooksma - Savisaare ajastu lõpp päästis paisu tagant valla tõelise muutuste tormi ning vähem kui paari päevaga oli vana koalitsioon lagundatud ning uuele alus pandud.

Üks mees seisis Eesti poliitilise stagnatsiooni taga. Ja seesama mees on suuresti olnud süüdi ka enamuses Keskerakonna pattudes. On avalik saladus, et endine Keskerakonna peasekretär Toobal ei täitnud niivõrd erakonna juhatuse, kui just erakonna esimehe otseseis käske ning allus oma tegudes otseselt Savisaarele.

Jüri Ratasel oleks hetkel väga kerge rehabiliteerida terve erakond, öeldes välja selle tõe, mida üldsus niikuinii teab - jah, Keskerakond tegi vigu, Keskerakond eksis, ent nüüd on käes muutuste aeg ning terve erakonna administratsioon saab puhastatud korruptantidest, valelikest ning spekulatiivsetest elementidest.

Kuigi see kõik on puhas klantsjutt, oleks see siiski konkreetne sõnavõtt ning annaks vähemalt mingisugusegi märgi selle kohta, et erakond tunnistab oma vigu ning on valmis ka sisuliselt muutuma, mitte vaid sõnade järgi.