Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses avaldasid suursaadik Marten Kokk ja president Trần Đại Quang heameelt, et Eesti ja Vietnami suhted on head ning arutasid võimalusi nende edasiseks tihendamiseks.

„Kindlasti annavad selleks võimaluse detsembri alguses toimuvad välisministeeriumite vahelised poliitilised konsultatsioonid,“ sõnas suursaadik Kokk.

Samuti kõneldi koostöövõimalustest rahvusvahelistes organisatsioonides ning vastastikuste kandidatuuride toetamisest.

Marten Kokk ja Trần Đại Quang

Rahvusvahelisest kaubandusest kõneldes arutati viimaseid arenguid. „Eesti ja Vietnam on mõlemad vabakaubanduse edendamise toetajad,“ sõnas suursaadik Kokk. Eesti suursaadik avaldas lootus, et majandussuhete tihendamisele aitab kaasa ka detsembris toimuv Eesti ettevõtjate visiit Vietnami.

Hariduskoostööst kõneldes avaldasid suursaadik ja president heameelt, et see edeneb hästi ning leidsid, et mõlema riigi tudengite huvi võiks kasvada Eesti ja Vietnami ülikoolides õppimise vastu.

Suursaadik Kokk on sündinud 1973. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduse erialal. Kokk töötas aastatel 1994 – 1999 erinevatel ametikohtadel välisministeeriumi juriidilises osakonnas. 1999. aastal asus ta tööle riigikantseleisse ning 2001-2006 töötas ta riigikantselei peadirektorina. 2006. aastal naases Kokk välisministeeriumisse haldusküsimuste asekantslerina ning alates 2009. aasta algusest kuni 2010. aasta lõpuni oli ta välisministeeriumi kantsler. 2011. aastast oli Kokk Eesti alaline esindaja Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) juures. Alates selle aasta septembrist on Marten Kokk Eesti suursaadik Hiinas.

Suursaadik Kokk räägib inglise, vene ja saksa keelt.