„Kui mul oleks Kalašnikovi automaat, laseksin valitsuse maha!“ tsiteeris Pallo Aabi. Saalis olevat sel hetkel viibinud ligemale 130 inimest.

Aab teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki vahendusel, et tsitaat on ebatäpne, kuid kuulub talle.

"Olen kasutanud neid sõnu järgmises kontekstis. Maaelu ja regionaalpoliitika küsimused on mulle alati olnud väga südamelähedased. Olen ise pärit maalt, olnud majanduslikult väga rasketel aegadel Võhma linnapea. Seepärast olen maaelu väljasuretamise ja olematu regionaalpoliitika teemal tihti oma arvamust avaldanud," annab Aab teada.

"Minu mäletamist mööda ütlesin erakonna Võrumaa piirkonna konverentsil järgmist: Iga kord kui oma sünnikohta Taagepera külastan, näen seda valusat reaalsust ja trööstitut olukorda, mis seal valitseb. Maaelu taandarenguni on viinud Eesti erinevate valitsuste olematu regionaalpoliitika ja tahtmatus olukorda muuta. Ääremaastumine ja külade tühjenemine on paljudes piirkondades katastroofi mõõtu. Selline riigi valitsuste tegevusetus maapiirkondade suhtes on lausa kuritegelik. Taolisel emotsionaalsel hetkel tuleks tõesti tahtmine karistuseks võtta kätte Kalašnikovi automaat," täpsustas ta tsitaati.

"See väljend on kujundlik ja pole minu teada ka auditooriumi poolt tõlgendatud ähvardusena konkreetse valitsuse või selle liikmete vastu.
Olen nõus, et selle kujundi kasutamine on emotsionaalne liialdus ja edaspidi hoidun sellisest väljendusviisist. Võrumaa konverentsil öeldu kohta olen andnud selgituse erakonna juhatusele ja aukohtu esimehele," lisas Aab.

Pallo sõnul saadeti nende sõnade kohta teade ka kaitsepolitseile. Kapost öeldi Delfile täna, et kaitsepolitsei juhtunut ei menetle.

Aabi sõnul ei ole kapo tõesti tema poole selles küsimuses pöördunud.

Politsei registreeris 3. novembril politsei- ja piirivalveameti dokumendiregistris vastavasisulise pöördumise ning edastas sellele ka vastuskirja.

Politsei hinnangul ei ole aastakonverentsil välja öeldud lause kaugeltki mitte eetiline või meie poliitikamaastiku kultuuriruumi sobiv, kuid õiguslikus mõttes ei ole selles väljaütlemises midagi kuritegelikku. Kuna väljaütlemises puudub nii reaalne ähvardus kui ka reaalne oht selle täideviimiseks, puudub alus kriminaalmenetluse alustamiseks.