Olen alati mõelnud, kas sellistel "ladustajatel" puudub igasugune loogiline mõtlemine ja südametunnistus? Täiesti tuima näoga jäetakse oma suvine sõiduriist pikkadeks talvekuudeks maja ette ruumi võtma. Samal ajal on meil Tartus piisavalt suuri tasuta parkimisplatse, kus sellised kasutuseta masinad rahumeeli konutada saaksid.

Ei kujutagi ette, kas hirm rüüstamise ees on siis nii suur, et oma akna all peab autokökatsit hoidma. Sellise suhtumisega võiks üldse masina sügisel maha müüa ja kevadel uus sõber perre soetada. Talv läbi niisama seismine ei saa tehnikale kuidagi soodsalt mõjuda.

Meie ühistu on punktuaalselt paika pannud parkimise lubade alusel ja külalinegi võib märgistatult kaks ööpäeva maja ees masinaga ruumi võtta. Samal ajal on ühistu esinaine täielikult tähelepanuta jätnud need samad autode talvituma parkijad. Olen enam kui kindel, et selleteemaline vestlus väga kaugele ei vii, kuna romudel on ühistu parkimiskaart ju armatuuril olemas. Juriidiliselt on kõik korrektne ja ainult ühistu erakorraline koosolek saaks midagi hetkeolukorras muuta ja juurde sätestada.

Kentsakas olukord, kui arvestada 60 korteriga maja ees laiuvat parkimisvõimalust 23 masinale. Piisab kasvõi kolmest libedakartlikust juhist, et tekitada mõnus kaos maja parkimisvõimekuses.

Õnneks on ees ootamas helged ajad ning tuleval kevadel saab meie Anne tänava maja uhke parkimisala laienduse. Seni on antud teemat tubli kümme aastat edasi nügitud ja oodatud iseenesest lahenevale parkimismurele. Lahendust murele pole taevasest kõrgusest saabunud, selle asemel on saabunud üha uusi elanikke aina suurema sõidukite arvuga.

Hea Delfi Rahva hääle lugeja! Kui ka sinu kortermaja juures valitseb sama olukord, siis kirjelda ja jaga kogemusi aadressil rahvahaal@delfi.ee või kommentaariumis!