Bahovski ütles Delfile, et Keskerakonnal on ehk enim Eesti parteidest sisepoliitika seotud välispoliitikaga, st lepingut Ühtse Venemaaga saab presenteerida vene valijale kui KE soovi teha Venemaaga koostööd ja nii end vastandada ka ülejäänud Eesti erakondadele.

"Nüüd on olukord keerulisem, sest valijatele peab jätkuvalt meeldima (KOVi valimised tulemas ka), aga vastandada end vanaviisi ei saa," rääkis Bahovski.

"Saame näha koalitsioonikõnelustel, mis selle lepinguga tehakse, aga ilmselt on juba nn eelnevatel kõnelustel Keskerakond olnud sunnitud midagi lubama, sest muidu ei oleks ju neid koalitsioonikõnelustele kutsutud, "lisas Bahovski.

Bahovski leiab ka, et isegi kui lepingut Ühtse Venemaaga ei oleks või kui see oleks tühistatud, siis kahtlused muidugi jäävad.

"Võetagu kasvõi Yana Toomi väljaütlemised. Tühistamine annaks ka venekeelsele valijale signaali, et 1) KE on sunnitud koogutama USA ja Brüsseli ees, sest teised koalitsioonis seda ju teevad; 2) KE on nad reetnud; 3) signaal nendele, kes tahavad moodustada puhtalt Vene erakonda ehk tegelikult ei oleks koalitsioonipartneritel hea mõte väga palju KEd survestada, sest Savisaare loobumise ja Yana Toomi mahahääletamisega tugevnevad kindlasti KEs need hääled, kelle arvates tuleks luua omaette Vene erakond," rääkis Bahovski.