Melania Trump jättis sealjuures aga mainimata oma mehe tegevuse Twitteris, kus viimane on väsimatult rünnanud oma poliitilisi vastaseid, ajakirjanikke, kriitikuid ja teisi inimesi juba aastaid alandavate kommentaaridega, mis põhinevad nende välimusel ja intelligentsil, vahendab CNN.

Oma esimesel sooloesinemisel pärast suvist vabariiklaste kongressi rääkis Melania Trump visioonist oma rolli kohta Valges Majas, kui ta sinna peaks sattuma.

„Ei ole kunagi OK, kui 12-aastast tüdrukut või poissi pilgatakse, kiusatakse või rünnatakse. On kohutav, kui see juhtub mänguväljakul, ja on absoluutselt vastuvõetamatu, kui seda teeb keegi nimetu, kes peidab ennast internetis. Me peame leidma parema viisi teineteisega rääkimiseks,“ ütles Melania Trump. „Me peame leidma paremad viisid oma laste põhilise headuse austamiseks ja toetamiseks eriti sotsiaalmeedias. See saab olema minu töö üks peamisi fookuseid, kui mul on piisavalt suur eesõigus saada teie esileediks.“

Donald Trumpi kampaaniamänedžer Kellyanne Conway ütles, et Melania kõne ei ole mõeldud tooma esile tema mehe kõige vastuolulisemaid ja sütitavamaid säutse.

„See ei tee seda vastutustundlike ajakirjanike jaoks, kes tahavad kajastada tema kogu kõnet/eluteed,“ ütles Conway ning lisas torkena demokraatide presidendikandidaadi ja FBI juurdluse aadressil viimase e-kirjade üle: „Ja sellel eeldusel, kas president Hillary Clinton saaks kunagi veel rääkida korrakaitsest või korruptsioonijuurdlustest? Kas ta lihtsalt kaotaks justiitsministeeriumi ja FBI?“

Melania Trump kirjeldas kõnes oma meest inimesena, kes on lähedane Ameerika töölisklassiga.

„Iga kord, kui mu abikaasa sai teada tehase sulgemisest Ohios või Põhja-Carolinas või Pennsylvanias, nägin ma, et ta läks väga endast välja,“ ütles Melania.

Kõne alguses rääkis Melania Trump oma noorusest Sloveenias enne USA-sse elama asumist ning ütles: „Ameerika tähendas, et kui sa suutsid sellest unistada, suutsid sa selleks saada.“

Melania sõnul läbis ta kümneaastase USA kodanikuks saamise protsessi. USA kodakondsust nimetas ta suurimaks eesõiguseks maailmas.

„Ma olen immigrant ning keegi ei hinda Ameerika vabadusi ja võimalusi rohkem kui mina,“ kuulutas Melania.

Melania Trump pidas kõne Pennsylvania osariigis Berwynis, mis on Philadelphia eeslinn, ning see oli mõeldud regiooni keskklassi naiste meelitamiseks Trumpi poolele.