Avalduse kohaselt näitas Washingtoni politsei, USA peaprokuratuuri Columbia ringkonna ja FBI ligi aasta kestnud uurimine, et Putini eksnõuniku surm oli õnnetusjuhtum.

Varasemalt oli Lessini surmajuhtumil märge "teadmata", nüüd asendati see sõnaga "õnnetusjuhtum" ning uurimine suleti praeguseks.

Uurimise käigus kogutud tõendite järgi sisenes 57-aastane Lessin mullu 4. novembril kohaliku aja järgi kell 10.48 Washingtoni hotellis DuPont asuvasse numbrituppa olles enne seda päevi kõvasti joonud. Väidetavalt kinnitavad seda tõendid, sealhulgas videosalvestised ja tunnistajate ütlused.

Toas üksi olles sai Lessin uurimistulemuste kohaselt selliseid vigastusi, mis põhjustasid hiljem tema surma. Tema surnukeha leiti 5. novembri hommikul.

Kohtuekspertiisi kohaselt suri Lessin tömbi pinnaga kokkupuutel tekkinud peavigastuse tagajärjel. Samuti oli kukkumisele viitavaid vigastusi ka Lessini kaelal, torsol ning keha üla-ja alaosas. Lisaks tuvastati Lessinil tugev etanoolimürgitus.

Multimiljonäriks peetud Mihhail Lessin lõi Venemaa valitsuse toetatava propagandakanali Russia Today (RT) ning teda on süüdistatud sõnavabaduse piiramises.

RT teatas ka kohe pärast Lessini surma perekonnaliikmetele viidates, et Lessin suri südamerabandusse.

Lisaks on levinud Lessini surma kohta ka erinevaid vandenõuteooriaid.