Nädal aega tagasi tähistas neli auto- ja arvutihuvilist Viimsi keskkooli õpilast koolivaheaega. Ööl vastu teisipäeva alustati teekonda Lasnamäelt Viimsisse. Lasnamäel viidi koju autos viibinud neljas noormees ning käidi kiirsöögikohas McDonald´s, täpsustas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

Kolme autos olnud noormehe sõit lõppes traagiliselt: Pärnamäe teel sõideti suurel kiirusel vastu puud ning elu kaotas kolm Viimsi keskkooli abiturienti.

"Enne avariid autos olnud noormehega on politsei rääkinud," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Ametliku tunnistajana teda üle kuulatud ei ole. "Kuna ta õnnetuse hetkel sündmuste juures ei viibinud ja seetõttu avarii täpsemaid asjaolusid ei saa teada, pole teda ka ametlikult tunnistajana üle kuulatud," täpsustas Kallas.

Möödunud nädalal lõpus valminud avalikustatud ekspertiisist selgus, et õnnetuse hetkel oli asfalt kuiv, tee valgustatud, nähtavus hea ning autos olnud noormehed olid turvavöödega kinnitatud. Kiirus oli lubatust aga oluliselt suurem. Õnnetuse hetkel oli Audi kiiruseks ca 140 km/h. Lubatud kiiruseks õnnetuse toimumise kohas oli 50 km/h.

Joobeekspertiisi tulemust veel ei ole. "Kriminaalmenetluse seisukohast on oluline saada teada, kas auto roolis olnud noormees oli või ei olnud joobeseisundis ning seetõttu ei ole kahele autos reisijana viibinud noormehele joobeekspertiisi tellitud," kommenteeris Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Teisipäeva öösel kella 00.15 ajal tuli teade liiklusõnnetusest Tallinnas Pärnamäe teel. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Audi A4 Iru silla poolt Viimsi suunas, kui kaotas juhitavuse ning paiskus Pärnamäe teel Äigrumäe bussipeatuse juures paremalt poolt teelt välja vastu puud. Sõidukit juhtis 18-aastane juhtimisõigusega noormees, sõidukis viibisid kaasreisijatena 18-aastane ja 19-aastane noormees, kes kõik hukkusid sündmuskohal. Kõikidel reisijatel olid kinnitatud turvavööd. Hukkunud olid Viimsi keskkooli abituriendid.