Ilves selgitas eile, et Ärma tallu turismitalu rajamist takistas kõigepealt tema valimine presidendiks 2006. aastal. Ta kinnitas, et ei teadnud enne presidendi ametist lahkumist 2012. aastal EASis tehtud otsusest nõuda turismitalu ehitamiseks antud 190 000 euro suurusest toetusest tagasi vaid 10 protsenti.

Rull oli selgituse suhtes kriitiline. "PR-i mõttes liiga hilja ja liiga vähe. Tekstis on väide, et Ilves ei teadnud 2012. aasta Ermamaa ja EAS-i vahel sõlmitud kokkuleppe detaile - no ei ole võimalik selline asi, kui Ilves on Ärma talu arendanud nagu oma südameasja," kirjutas Rull Facebookis.

"Toimiv PR-lahendus veel Ilvese ametiaja lõpul olnuks kokkulepe, et tagastamata jäetakse 10 protsenti ja tagastatakse mingi perioodi jooksul 90 protsenti. Veelgi parem lahendus olnuks presidendi ametist lahkumisel teade, et tagastatakse 100 protsenti," lisas Rull.

"Täna aga juba teame, et Ilvesel on nii palju laene kaelas, et neid tagastamise variante ta ilmselt pikalt ei kaalunud. Nüüd on ekspresidendi mainest alles riismed ning niipea ei paranda seda ka ükski audit ega kellegi kaitsekõne. Parimal juhul need üksnes tõestavad, et oli jokk, halvemal juhul a la Siim Raie teevad need Ilvese mainele (kes polevat olnud väga suutlik asjaajamises) veelgi suuremat kahju," nentis Rull.