Kuna kümne EL-i uusliikme volinikud lisanduvad Euroopa Komisjoni praegusele koosseisule, rakendatakse nende nimetamisel eriprotseduuri.

Volinikukandidaatide kuulamise viib läbi europarlamendi alatiste ja ajutiste komisjonide esimeestest koosnev komisjoniesimeeste konverents. Kuulamistel võivad osaleda kõik europarlamendi saadikud ja 1. mail liituvate riikide praegused vaatlejad europarlamendis.

Kallas astub europarlamendi ette 15. aprilli hommikul. Kuulamiseks on ette nähtud 80 minutit, sinna sisse peavad mahtuma nii kandidaadi kümneminutiline sõnavõtt kui ka vastused talle esitatud küsimustele.

Kallas on viimane kümnest kandidaadist, keda europarlament kuulab, teised läbivad sama protseduuri teisipäeval ja kolmapäeval.

Pärast Kallase kuulamise lõppu koostab komisjoniesimeeste konverents neljapäeval oma soovitused samal pärastlõunal kogunevale parlamendi esimeeste konverentsile, mis koosneb europarlamendi presidendist ja fraktsioonide esimeestest.

Selle üle, kas nimetada 30-liikmeline Euroopa Komisjon ametisse, hääletab europarlament 5. mail Strassbourg’is.

Juba enne kuulamisi pidid Kallas ja teised kandidaadid vastama komisjoniesimeeste konverentsi kirjalikele küsimustele. Eesti kandidaat edastas oma vastuse esimesena 17. märtsil.

Kallas on esinenud ka europarlamendi sotsialistide fraktsiooni ees. Ta ütles BNS-ile, et kohtumine oli rahulik. “Küsimused olid ootuspärased ja midagi üllatavat ei olnud, huvi tunti eelkõige töiste asjade vastu,” lisas Kallas.

14. aprillil on Kallasel kohtumine europarlamendi liberaalide fraktsiooniga.

“Lisaks olen käinud ka kahes pealinnas — Berliinis ja Londonis — ning kohtunud mõne riigi valitsuse juhtivate euronõunikega,” ütles ta BNS-ile.

Pärast volinikuks kinnitamist hakkab Kallas praktiseerima rahandusküsimustega tegeleva voliniku juures.

Mais ametisse nimetatavad eurovolinikud on praktikandi rollis 31. oktoobrini. Liituvate riikide esindajad saavad täisvolinikeks uues, novembris ametisse asuvas komisjonis.