"Ma ei oleks ka kõige halvemas unenäos arvanud, et kui erakonna asutaja läheb ja räägib kriitiliselt erakonnast, siis selle vastu tuleb väide, et ta räägib seda selletõttu, et tahaks teha koostööd Kremli-meelsetega. Minu arvates see oli niivõrd ülepingutatud spinn ja ma arvan, et peasekretär peaks siin väga tõsiselt analüüsima, kas sellise avalduse tegemine on tema tööülesannete hulka käiv asi või äkki on see asi, millega ta ei pea tegelema, äkki tema peaks ikkagi tegelema erakonna ühtse meeskonna hoidmise ja tegemisega, inimeste kaasamisega, mitte inimeste lahkulöömisega või siis tülli ajamisega," kommenteeris Atonen.

Ta usub, et Nebokati aidati nii julge avalduse tegemisel.

"Mina isiklikult arvan, et teda on väga kõvasti aidatud ja ma arvan ka, et nii julgeid avaldusi ükski nii noor peasekretär, nagu Reimo, ei teeks. Selle tõttu ma arvangi, et probleem erakonna sees on palju suurem, kui see, mida võiks arvata, et äkki inimene läks lihtsalt hasarti või noor inimene eksis. Teatud inimeste arvamus ongi, et kõik on korras, kõik on hästi, nii teile öelda kästi, ja selle peale, kes ei ole nõus selle loosungiga, lajatame kohe Kremli-loosungiga," ütles Atonen.

Seda, kas osa Reformierakonnast on Siim Kallase meeskonna vastu, Atonen öelda ei oska. Samas paistis tema sõnul presidendivalimiste juures silma see, et partei ei olnud ühtne.

Vastates "Aktuaalse kaamera" küsimusele, kas Reformierakonda juhib näiteks nn Rosimannuste leer, ütles Atonen, et partei probleemid algavad siiski Reformierakonna enda juhtidest.

"Meil ei ole mõtet otsida halle ja värvilisi kardinale. Me peame vaatama, kes vastutavad ja ikkagi vastutus läheb väga lihtsalt juhatuse peale."